BENEKOV – ryze české automatické kotle a kotelny, které Vám ušetří až 75% nákladů za vytápění, navíc možnost dotace až 127 500,-

27.06. 2016 11:41 | Dům a stavba

Peněz není nikdy dost. Proč je tedy vyhazovat zbytečně? Některé výdaje bohužel nejdou ovlivnit, ale jiné snížit lze. Hodně se dá ušetřit například na topení. Stačí pouze vyměnit kotel. Možná si říkáte, že to je příliš velká investice, ale je to investice, která se vám mnohonásobně vrátí. Navíc v současné době je možné čerpat dotace, díky kterým se stávají nové kotle a tepelné soustavy ještě dostupnější.

Dotaci je možní získat z Operačního programu Životního prostředí. Dotace je určená na výměnu kotlů na pevná paliva s ručním přikládáním v rodinných domech. A co všechno si můžete za získané peníze pořídit? Je toho spousta. Peníze je možné použít pro nákup nového zdroje vytápění a jeho instalaci. Investovat můžete také do nové nebo zrekonstruované otopné soustavy, případně také do úpravy spalinových cest. Za získané peníze můžete rovněž využít služeb specialistů, nebo si nechat vyhotovit potřebné dokumentace.

Automatické kotle BENEKOV

1 - řídící jednotka Siemens Climatix, 2 - lambda sonda, 3 - automatické čištění výměníku, 4 - vzdálený přístup přes Internet, 5 - komínová klapka, 6 - odpopelňovač, 7 - pojišťovací sada, 8 - expanzní nádoba, 9 - třícestný směšovací ventil Siemens, 10 - čerpadlo Grundfos ALPHA2, 11 - boiler, 12 - hydraulická směšovací sada Siemens SUG, 13 - podlahové vytápění, 14 - radiátory

Získejte dotace a vylepšete svou otopnou soustavu!

Ovšem jak říká legenda WS Teleshopingu Horst Fuchs. „ To stále není vše.“ Za získané prostředky je možné provést i nenáročná opatření ke snížení energetické náročnosti budovy. Pod tím si můžete představit dílčí výměnu oken nebo zateplení střechy.

O kotlíkové dotace je možné žádat na krajských úřadech. Ale pospěšte si, některé kraje vyhlásily výzvy pro občany už koncem roku 2015.

Dotace až 127 500 Kč bez starostí? Ano! Vše za Vás vyřídí proškolení specialisté z celé ČR. - http://www.benekov.com/servis

Jak požádat o dotaci a seznam kotlů Benekov, na které lze získat kotlíkovou dotaci. - http://www.benekov.com/data/12.pdf

Vyřízení kotlíkové dotace - benekov.com

Podpořené zdroje a výše dotace:

  • Kotel výhradně na uhlí – dotace až 70 %
  • Kombinovaný kotel (uhlí + biomasa), plynový kotel -. 75 %
  • Kotle výhradně na biomasu a tepelná čerpadla - 80 %
  • Bonus 5 % pro oblasti se zhoršenou kvalitou ovzduší (je definován seznam těchto lokalit)
  • Maximální uznatelné náklady, ze kterých bude hrazena procentuální dotace: 150 tis. Kč
    • maximální výše dotace 127,5 tis. Kč při max. 85 % - platí pro automatické kotle na biomasu
    • maximální výše dotace 120 tis. Kč při max. 80 % - platí pro automatické kotle na uhlí a biomasu

Podmínkou je, že podpořené kotle na uhlí a biomasu musí splňovat parametry Ekodesignu, které jsou přísnější než 5. třída. 

BENEKOV, co, kdy, kde a proč?

A kam pro takový nový kotel, který splní vaše očekávání? Pokud budete vybírat z nabídky firmy BENEKOV, určitě nešlápnete vedle. Jedná se totiž o českou firmu s dlouholetou tradicí, která ani na evropské scéně nehraje druhé housle. V  nabídce automatických kotlů v Ekodesignu naleznete tři druhy kotlů na spalování uhlí a deset druhů kotlů na dřevěné pelety.

Společnost nese jméno BENEKOV až od roku 1991, kdy byla zprivatizována. Její historie však sahá podstatně dál do minulosti. Konkrétně až do roku 1949. Celou dobu se společnost zabývá výrobou topenářské techniky, i když se její názvy v průběhu let měnily. Po založení nesla název Strojní a výrobní kombinát se specializací na kovovýrobu. Krátce na to, v roce 1951, se provozovna stala součástí státního podniku DAKON.

V současné době nese firma název BENEKOV, pod kterým si udělala dobré jméno po celé Evropě. Je to skvělý příklad toho, že i menší rodinná soukromá firma může prorazit, když má co nabídnout. A to společnost z Horního Benešova rozhodně má. Zejména v problematice spalování uhlí a biomasy je špičkou ve svém oboru.

Automatické kotle BENEKOV R 100

Precizní servis, nové technologie a přizpůsobení zákazníkovi

Nejedná se pouze o prázdné fráze. Úspěchy společnosti jsou podložené údaji. České kotle BENEKOV se vyváží do 23 evropských zemí, kde vytápí rodinné domy, školy, firemní prostory, ale i jiné objekty. Mezi významné exportní teritoria patří například Rusko a Velká Británie.

Zá úspěchem společnosti BENEKOV stojí důraz na výzkum nových technologií, precizní servis a maximální přizpůsobování produktů zákazníkům.

V rámci vývoje nových technologií spolupracuje firma BENEKOV hned s několika významnými výzkumnými institucemi a univerzitami po celé Evropě. Spolupráce byla navázána v roce 1998 a od té doby bylo uvedeno do výroby mnoho nových technologií a postupů.

Právě vývoj je hnacím motorem společnosti. Firma sice uvedla své první vlastní finální výrobky až v druhé polovině devadesátých let, ale od té doby už to šlo ráz na ráz. Mezi první výrobky patří kotle na kusové dřevo řady pyroling a automatické kotle na uhlí řady ling.

Následoval rok 2002, kdy byl vyvinut kotel na biomasu s pojmenováním BENEKOV pelling 27. Tento model nabídl efektivní, spolehlivé a pohodlné spalování dřevních pelet, ale také obilí.

Ve stejném trendu pokračovala společnost BENEKOV i nadále. Už v roce 2006 přišli představitelé firmy s další řadou kotlů, kterou vyvinuli spolu se svými obchodními partnery z Dánska a Irska. Tato řada nesla označení R a vyznačovala se zejména tím, že využívala řídící jednotku s lambda sondou. Kotle této řady byly určené pro spalování dřevních pelet a energetického obilí.

Další vývoj směřoval ke spalování štěpky, hoblin, odřezků atd. Výzkum vyústil roku 2008 do nové řady kotlů BENEKOV S.

Aktuálně jsou na výsluní automatické kotle na uhlí a dřevní pelety řady C. Kotle se vyznačují propracovanou automatikou a vysokou účinností, která dosahuje až 96%!

Benekov - r - 100 - v - rezu - 74

96% účinnost + něco navíc, to jsou kotle BENEKOV

Ve své nabídce má BENEKOV rozsáhlou nabídku kotlů, které dokáží velice dobře obstát v drsné konkurenci. Svůj vliv na to má hned několik faktorů. Například kotle z řady BENEKOV C a COSMOTHERM U při spalování dosahují až 96% maximální účinnosti.

Samozřejmostí je také snadná údržba výměníků. Na rozdíl od některých jiných firem, BENEKOV používá ocelové vestavěné vertikální výměníky. Díky tomu jsou nároky na čištění kotle podstatně menší než u konkurence, která vyrábí kotle s litinovými horizontálními výměníky 3. třídy. Jinými slovy. Výměníky od společnosti BENEKOV stačí čistit jednou za 4 až 6 týdnů. U některých kotlů od jiných firem je nutné výměníky čistit každé dva dny, jinak kotel, lidově řečeno, ztrácí dech.

Stále více do kurzu se dostávají systémy, které je možné ovládat na dálku. Pozadu v této oblasti nezůstává ani BENEKOV. Konkrétně máme na mysli řadu C, která je vybavená řídící jednotkou Siemens. Díky tomu je možné kotel řídit na dálku přes internet. To však není jediná vychytávka, kterou nabízí řídící jednotka. Zákazníci si mohou také pořídit automatické čištění výměníku a odpopelňovač.

V případě ručního odpopelňování je sice nutné popel vynášet osobně, ale nemusí to být tak hrozné. V případě, že topíte uhlím, je nutné vynést popel jednou za 3 až 7 dní. Pokud topíte dřevními peletami, stačí vynášet popel jednou za 3 až 5 týdnů. Uvedená doba je však pouze orientační. Závisí zejména na kvalitě používaného paliva a na samotném seřízení kotle.

Zapojení automatického kotle BENEKOV C 16

Nejúspornější automatické kotle v ČR s možností dotace až 127 500 Kč

Mnoho textu občas škodí, proto ta nejdůležitější fakta shrneme v bodech.

  • Přechodem z plynu ušetříte až 60 % nákladů
  • Přechodem z elektřiny ušetříte až 75 % nákladů
  • Přechodem z kotle s ručním přikládáním na automatický režim ušetříte ročně až 180 hodin svého času
  • Energeticky úsporné kotelny: komplexní řešení vytápění objektů
  • BENEKOV C PREMIUM: Ekonomicky nejvýhodnější řešení vytápění domu
  • Výrobky byly ověřeny a certifikovány v nezávislé státní zkušebně v Brně.

V nabídce BENEKOVU naleznete automatické kotle se zásobníkem na uhlí a dřevní pelety. Výkon kotlů se pohybuje od 14 do 99 KW. Pokud budete kotel vybírat podle třídy, máte na výběr z 3., 4., 5. Třídy a Ekodesignu. Pokud zvolíte variantu EKO (Ekodesign), můžete od konce roku 2015 požádat na krajském úřadu o kotlíkovou dotaci až do výše 127 500 Kč. Navíc se vaše náklady za vytápění sníží až o 75%.

Zapojení automatického kotle BENEKOV C 26

Kotelny BENEKOV – investice, která se vrátí i s úroky v horizontu 5 let

Elektřina sice lidem v mnohém pomohla, ale pro vytápění středně velkých objektů se moc nehodí, protože tento způsob vytápění je velmi drahý. Naštěstí jsou na trhu jiné alternativy, které nabízí značné úspory. Jedním z mnoha řešení můžou být i kaskády uhelných nebo peletových kotlů.

V nabídce jsou malé kaskády, ale i velké. Ty nejmenší se skládají ze dvou kotlů o výkonu 50 kW, takže kotelna má výkon 100 kW. Pokud bychom se podívali na druhý konec nabídky, tak největší kaskády mají až čtyřnásobný výkon. Takové se skládají ze čtyř kotlů o výkonu 99 kW, takže kotelna má celkový výkon necelých 400 kW.

Kaskádou kotlů lze značně ušetřit. V některých případech se hovoří o 60%, v jiných dokonce až o 75% nákladů na palivo. Logicky se tato úspora projeví výrazněji u větších objektů, u kterých můžete ušetřit desítky až stovky tisíc ročně.

Možná se vám zdá pořizovací cena vysoká, ale věřte tomu, že doba návratnosti se pohybuje mezi 2 až 5 lety. A potom už se můžete pouze radovat, protože budete moci uspořené peníze použít k úplně jiným činnostem.

Zapojení automatických kotlů BENEKOV do kaskády

Zapojení automatických kotlů BENEKOV C 51 do kaskády