Masivní stoly WoodArt Collection - přírodní krása u vás doma

29.09. 2016 09:21 | Doporučujeme

Dřevo - pro někoho topivo do kamen, pro jiného stále ten statný strom, který je součástí přírody. A právě takový materiál slouží pro výrobu masivních stolů z kolekce WoodArt.

WoodArt představuje unikátní projekt, který pro výrobu nábytku využívá výhradně přírodní dřevo v surové podobě. Díky speciálním podmínkám, v nichž je dřevo skladováno, vydrží tento materiál i několik generací. Stejně jako roste strom v lese a podepisují se na něm přírodní vlivy a klima, tak také váš nábytek bude obsahovat příběh, který se do této dřeviny nesmazatelně zapsal. Každý kus je tak naprostý originál.

Masivní jídelní stoly WoodArt jsou vyráběny ze dřeva evrospkých dubů (dub letní, dub zimní), evropských ořešáků nebo ořechu s tmavším odstínem ze severní Ameriky. Dřevo pro výrobu se získává z plně obnovitelných zdrojů a disponuje certifikátem PEFC, takže ekologické katastrofa v žádném případě nehrozí.

V porovnání s nákupem běžného stolu si můžete vybrat rozměr, dřevinu, povrchovou úpravu a další atributy přesně podle vlastních představ. V případě stolu z přírodního dřeva máte kresbu na desce stolu přesně danou a zcela unikátní. A právě tato fantazie přírody dělá tyto stoly tak lákavé, nezaměnitelné, tak krásné. Prkna, suky, textury dřeva a další aspekty, vše záleží jen na truhláři, jaký detail nechá vyniknout a jaký naopak ořízne.

Ne vždy se však musí vkus zákazníka shodovat s estetickým cítěním truhláře, a proto vám nabízíme již několik hotových desek, ze kterých můžete vybírat, a dokonce také částečně upravit dle svých představ. Jedná se například o upravení délky, provedení nohou, hran desek, povrchovou úpravu, tmelení suků či prasklin apod.

Máte bujnou představivost? Zvolte si sami, na jaké straně bude prasklina nebo stromový suk a z jakého dřeva bude. Možná je také výplň prasklin, tvar a barva nohou, nástavné desky a jiné jemné prvky. Váš instinkt vám napoví a vy získáte nezaměnitelný masivní stůl do vašeho domova, který nikdo jiný nemá.

Desky masivních jídelních stolů z kolekce WoodArt jsou pro vás připraveny na internetových stránkách www.rottdesign.cz/woodart/ v přehledné prezentaci. Poté již uskutečníte pouze telefonickou rezervaci či vyplníte rezervační formulář, kde detailně sepíšete vaše požadavky na úpravu desky (rozměr, oříznutí stran, rozříznutí, rozkládání, nohy stolu, povrchová úprava, tmelení suků, prasklin...). Od této chvíle vám desku nikdo další nevyfoukne.

Masivní jídelní stoly WoodArt

Original (1)

Možnosti úpravy masivního stolu

Provedení nohou

Vyberte si takové provedení nohou stolu, které se dokonale hodí do vaší domácnosti. Většina typů umožňuje také barevnou kombinaci. Vybírat můžete z mnoha materiálů, jako je například ocel, nerez, sklo nebo dřevo.

Masivní jídelní stoly WoodArt - Provedení nohou

Hrany desek

Pro masivní stoly WoodArt je typické, že hrany stolu jsou stejné jako stromy v lese s oblanou.  Častá je oblana typu A, řidčeji pak oblana typu V. Na základě vašeho požadavku je možno také hranu zarovnat.

Masivní jídelní stoly WoodArt - Hrany desek

Stronová hrana A

Stronová hrana

švýcarská hrana

Úpravy povrchu

Povrch masivního jídelního stolu určuje nejenom vzhled, ale také jaký bude stůl na dotyk, jak bude odolný a náročný na údržbu. Každá dřevina je specifická a povrchová úprava bude mít jiný výsledný efekt. Pomocí naší galerie si jednoduše vyberete tu, která se vám zamlouvá nejvíce.

Nabízíme povrchové úpravy lakem, olejem nebo zcela bez povrchové úpravy. Do úprav spadá také bělení nebo naopak moření do rozmanitých odstínů.

Masivní jídelní stoly WoodArt - Úpravy povrchu - olej vosk dub

Olej - vosk - orech

Tmelení suků a prasklin

Tmelení suků a prasklin se provádí buď bezbarvým tmelem, který dá vyniknout jedinečným aspektům dřeva, černým tmelem nebo cínováním.

Masivní jídelní stoly WoodArt - Tmelení suků a prasklin

Rozměry stolu z masivu

Základní rozměr masivního stolu lze po dohodě zkrátit tak, jak potřebujete. V případě zkracování na šířku však z velké části přijdete o unikátní přírodní stromové hrany.

Masivní stůl lze také opatřit nástavnými deskami, díky kterým získáte stůl mnohem větších rozměrů.

Masivní jídelní stoly WoodArt - Rozměry stolu z masivu

Doplňky pro masivní stůl

Vyberte si stylové a designové doplňky pro váš stůl. Do formuláře napište typ a popis, kde se má tento prvek nacházet.

Masivní jídelní stoly WoodArt - Doplňky pro masivní stůl

Rott design

Firma Rott design je rodinný podnik, který sídlí v obci Hromnice, cca 15 km severně od Plzně. V roce 2013 firma otevřela podnikovou prodejnu v Praze na Vinohradské 21, Praha 2. V současnosti se zaměřuje především na výrobu rozkládacích jídelních stolů, které kromě tuzemska distribuuje také do zahraničí. Všude, kde je třeba vybavit restauraci, hotel či rodinný domek, tam se můžete spolehlivě obrátit na Rott design.

Škála výrobků nezahrnuje jen jídelní stoly, ale také komody, lavice, židle, obývací stěn, skříně atd. V hlavní roli je vždy kvalitní masiv a zkušení čeští truhláři. K výrobě nábytku na míru vám postačí pouze fotografie.

O management firmy se stará její zakladatel Petr Rott a jeho syn Jan.

Masivní jídelní stoly WoodArt

Masivní jídelní stoly WoodArt