Máte rádi lívance, sázená vejce nebo bramboráčky? Kupte si na ně kvalitní pánev a další vychytané pomocníky

28.04. 2017 09:56 | Interiér

Také jste si zamilovali domácí lívance? Udělat si ke snídani nebo třeba na víkendový brunch poctivé lívance s javorovým sirupem, borůvkami, jahodami, nutellou nebo jinými dobrotami je skvělý nápad, který ocení nejen děti, ale i většina dospělých. Aby ale byly Vaše lívance opravdu dokonalé, je potřeba mít na ně to správné vybavení. Klíčová je především kvalitní pánev. S přípravou domácích lívanců Vám ale mohou pomoci i další produkty, které si můžete objednat z pohodlí domova – v tomto článku pro Vás máme několik tipů.

Pancakes - 2 - 1319096

Důležitý je zejména výběr vhodné pánve

Jak už jsme si řekli, nejdůležitější je samozřejmě ta správná pánev. Na lívance se totiž nehodí jakákoli, ale pro ideální výsledek je třeba zvolit speciální pánev na lívance. Na větší lívance poslouží palačinková pánev, pokud je máte raději spíš menší a chcete, aby byl jeden jako druhý, použijte speciální pánev na lívanečky/volská oka, která je rozdělená do jednotlivých sekcí. Vybrat si můžete se čtyřmi, pěti nebo dokonce i se sedmi oky.

Při výběru vhodné pánve na lívance se zaměřte na její povrch. Ten musí být dostatečně odolný a nepřilnavý, aby se Vám lívance nepřichytávaly a mohli jste je snažit za použití minimálního množství tuku. Užitečnou vlastností je také odolnost vůči poškrábání od kovového náčiní. U většiny typů sporáků lze použít všechny druhy těchto pánví, pokud ale máte indukční sporák, raději se předem ujistěte, zda je pánev vhodná i pro něj. Vybrané pánve na lívance se dají dát dokonce i do trouby, mnohé lze umýt i v myčce na nádobí – i na tyto vlastnosti se podívejte ještě před nákupem, abyste pak nebyli zbytečně zklamaní.

Přípravu lívanců Vám usnadní i další pomocníci

Udělat perfektní lívance Vám pomohou i další kuchyňské potřeby – kromě různých druhů formiček (např. z odolného silikonu) se Vám bude určitě hodit např. oddělovač bílků, dávkovač na těsto nebo multifunkční šlehač, který využijete i pro přípravu spousty dalších dobrot.

Tipy na spolehlivé produkty na výrobu lívanců

Nevíte si s výběrem vhodné pánve a dalších pomůcek rady? Vybrali jsme několik tipů na kvalitní, prověřené a cenově dostupné produkty. Veškeré níže uvedené zboží si můžete rovnou objednat v internetovém obchodě www.domacipotreby-franta.cz, kde najdete i spoustu dalších domácích potřeb od předních výrobců.

Pánev na lívance ORION GRANDE

Kvalitní masivní pánev, kterou můžete použít nejen na přípravu lívanců, ale také na sázená vejce nebo bramboráčky. Pánev má průměr 27 cm, výšku 1,5cm a je vyrobena z hliníku se speciálním nepřilnavým povrchem PFLUON GRANIT. Výhodou je minimální potřeba tuku, vysoká odolnost a také fakt, že pánev je vhodná pro všechny typy sporáků, včetně těch indukčních. Jistě potěší i sedm sekcí s různými výrazy obličeje. Cena 549,-.

Orion - grande - panev - na - livance2

Pánev na lívance ORION GRANDE

Pánev na lívance Tescoma SmartCLICK

Horkou novinkou na našem trhu je tato luxusní masivní pánev s odnímatelnou rukojetí. Hodí se nejen na přípravu výborných lívanců, ale použít ji můžete i na bramboráčky nebo volská oka. Pánev je vybavena špičkovým antiadhezním povlakem, má dno z nerezavějící oceli a odnímatelnou rukojeť. Je určená pro všechny typy sporáků, navíc ji lze použít i v plynové, horkovzdušné a elektrické troubě. Na pánev je poskytována prodloužená pětiletá záruční doba. Cena 1 299,-.

Řada pánví Smartclick obdržela prestižní ocenění za design a funkci German Design Award 2017. Řada čítá několik druhů pánví hluboké, grilovací na steaky, oválné na ryby, wok a pánve na palačinky.

Máte rádi lívance, sázená vejce nebo bramboráčky? Kupte si na ně kvalitní pánev Tescoma Smartclick

Univerzální formičky na lívance Tescoma FUSION

Barevné silikonové formičky na lívance, které se ale dají použít i na spoustu dalších dobrot – např. na omelety, bramboráčky nebo sázená vejce. Formičky jsou vyrobeny z prvotřídního žáruvzdorného silikonu (+230°C), umýt je můžete i v myčce nádobí. Používají se tak, že nejdříve v pánvi zahřejete olej, pak do něj vložíte formičku a do ní nalijete zvolenou surovinu. Cena 89,-.

Oddělovač bílků DELÍCIA

Jeho použití je velmi snadné – umístíte ho na okraj misky nebo hrnku, vajíčko rozklepnete o jeho čepel a zatímco žloutek zůstane v oddělovači, bílek proteče do nádoby. Cena 69,-.

Multifunkční šlehač DELÍCIA

Usnadněte si přípravu těsta díky tomuto jednoduchému multifunkčnímu kuchyňskému šlehači. Využijete ho nejen pro přípravu těsta na lívance, palačinky nebo omelety, ale je určený také na přípravu šlehačky, mléčné pěny do kávy nebo bílkového sněhu. Šlehač je vyrobený z kvalitních materiálů – na jeho výrobu byla použita nerezavějící ocel a prvotřídní odolné plasty, víčko má silikonové těsnění pro dokonalé uzavření nádoby během šlehání. Dno má praktickou protiskluzovou úpravu, šlehač můžete dát i do myčky na nádobí. Balení obsahuje i návod spolu s recepty. Na šlehač je poskytována tříletá záruční doba. Cena 299,-.

Dávkovač na litá těsta DELÍCIA

Chcete mít jistotu, že Vaše lívance, palačinky, muffiny nebo vafle budou stejně velké? Pomůže Vám tento plastový dávkovač, který se snadno obsluhuje a je vyrobený z prvotřídního vysoce odolného plastu. K jeho přednostem patří spolehlivé silikonové těsnění, víčko pro uchování nespotřebovaného těsta v ledničce nebo odměrka umožňující přesné dávkování. Na dávkovač je tříletá záruka. Cena 299,-.