PRAVIDELNÉ REVIZE ELEKTROINSTALACÍ CHRÁNÍ VÁŠ DŮM I PENĚŽENKU

31.05. 2019 08:19 | Exteriér

Mnoho požárů bytových a rodinných domů vzniká od vadných elektroinstalací. Ale víte, že bez pravidelných revizí elektroinstalací vám pojišťovna v případě požáru nemusí dát ani korunu?

To je smutná pravda, a proto je potřeba takovému neštěstí předcházet. Elektroinstalace v rodinném domě nebo bytě stárne totiž úplně stejně, jako my. A stejně jako je potřeba kontrolovat stav našich tělních „rozvodů“, je potřeba poskytnou „lékařskou péči“ i naší elektroinstalaci. V případě zanedbání se totiž vystavujeme riziku požáru, úrazu nebo nefunkčnosti celé elektroinstalace.

„Pokud budete revize provádět pravidelně, můžete včas odhalit nebezpečný stav elektroinstalace, a tak zabránit škodám na zdraví nebo majetku,“ říkají revizní technici z E-Best s.r.o.

PRAVIDELNÉ REVIZE ELEKTROINSTALACÍ CHRÁNÍ VÁŠ DŮM I PENĚŽENKU

Kdy nechat rozvody kontrolovat?

Pokud provádíte rekonstrukci rozvodů, je nutné provést revizi vždy po dokončení úprav. Tato revize je povinná.

U bytů a rodinných domů pravidelná revize elektroinstalace povinná není (výjimkou jsou pouze společenské prostory), i tak je ale lepší situaci nepodcenit a pravidelnou revizi si sjednat.

U rozvodů, které odpovídají aktuálním technickým požadavkům, se revize obvykle provádějí jednou za pět let. V případě starších rozvodů odborníci doporučují častější kontrolu, a to jednou za dva roky.

Cena takové revize se odvíjí od velikosti bytové jednotky nebo rodinného domu. Ve srovnání s mnoha milionovou ztrátou, způsobenou případným požárem, je ale zanedbatelná. Za klid a jistotu, že je vše v pořádku, to rozhodně stojí.

Můžu si provést revizi sám?

Rozhodně ne. Kontrolu mohou provést jedině revizní technici, kteří k této činnosti mají platné oprávnění od Technické inspekce ČR.

Hledáte odborníky na elektřinu?

Svěřte se do rukou technikům, kteří mají na svědomí elektroinstalace i v hasičárnách. E-Best s.r.o. vám zajistí pravidelné revize nebo rekonstrukce elektroinstalace, revize hromosvodů a elektrických zařízení.

Revize může zachránit nejen váš majetek, ale i život.

Logo firmy E-Best s.r.o.

Publikováno v kategorii , ,

Další články: