Jak vybrat ideální rozkládací pohovku?

29.06. 2015 14:30 | Interiér

Máte malometrážní byt a potřebujete ušetřit nějaký ten prostor? Pak pro vás bude ideální multifunkční nábytek. V malých bytech se může stát obývací pokoj ložnicí, proto využijte rychlé rozkládací pohovky, z nichž můžete mít v mžiku manželskou postel nebo klasické lůžko. Díky rozkládací pohovce využijete maximálně svůj prostor, získáte posezení a postel v jednom.

Rozkládací pohovka

S rozvojem designu a také moderních technologií, se zvyšují nároky zákazníků na rozkládací pohovky, stále častěji se přihlíží také k zdravotním aspektům a možnosti zapojit tento nábytkový prvek vhodně do interiéru. Zdravý spánek je celou vědou, proto se objevují specializované obchody, nabízející zdravotní a ergonomické matrace, rošty a další komponenty, které ovšem mohou být trochu nákladnější. Investice do zdraví se však vyplatí.

Rozkládací pohovka

Základním cílem kvalitní matrace je pohodlí spícího, rovnoměrné rozložení tělesné zátěže tak, aby se neobjevily nepříjemné proleženiny nebo dokonce bolesti zad či šíje. Mějte při výběru na vědomí maximální pohodlí. Základní konstrukční řešení jednotlivých modelů rozkládacích pohovek bychom si mohli shrnout do několika základních bodů.

Rozkládací pohovka

Sedáková a lůžková část

Velmi záleží na tom, jak je pohovka řešena konstrukčně, ale také na způsobu, jak ji využíváte. Není například dobré využívat sedací část ke spánku, vznikají zde nepříjemné protlačeniny. Spaní s těmito nerovnostmi se pak může stát velmi problematickým a vy se ráno probouzíte ne právě v kondici. Pro sedícího nejsou protlačená místa problém, ale při spánku jsou velice citelná.

Rozkládací pohovka

Ideální volbou je z tohoto pohledu bezesporu provedení pohovky, která využívá rozložitelnou konstrukci schovanou pod sedací částí. Skrývá se zde moderní rám s roštem a vlastní matrací, na kterých pouze ležíte, se sedacím sektorem se nedostanete při spánku do styku.

Modern - snapy - sofaa

Některé modely pohovek skýtají zajímavé řešení, kdy jako spící část slouží opěrák. Po rozložení se opírací část promění v tu, na které ležíte. Opírání nemá za následek tak výrazné deformace, jako je tomu třeba u sezení.

Potíže s prosezeným místem můžete řešit také tak, že pouze otočíte sedákovou část své pohovky o 180 stupňů. Otočením získáte zcela novou plochu pro spánek, samozřejmě s nezbytnou pohodlnou matrací a vhodnými potahy.

Najdou se však i jiná konstrukční řešení, ovšem hlavním cílem je, aby se dala oddělit část sedací a spací. Jinak řečeno, cílem je pohodlné sezení a ležení v jednom.

Rozkládací pohovka

Rozkládací pohovka

Rozkládací pohovka