Kusové koberce – na co se zaměřit při výběru a kam pro ně?

29.01. 2016 18:07 | Doporučujeme

Kusové koberce jsou velice příjemné na dotek, jsou praktické a zamezují nepříjemný kontakt Vašeho chodidla se studenou podlahou. Jestliže jste se rozhodnuli k estetickému a praktickému vylepšení Vašeho interiéru pomocí kusových koberců, tak Vás jistě bude zajímat, na co se při jejich výběru zaměřit.

Kusové koberce - barkotex.cz

Typy při výběru kusových koberců

Ihned při výběru je velmi důležité se zajímat o způsob výroby a z jakého materiálu je kusový koberec vyroben. Způsob výroby kusových koberců probíhá ručně nebo pomocí speciálních strojů. V nabídce jsou kusové koberce všívané, vázané, tkané, vpichované a chemicky pojené. Kusové koberce se vyrábí z materiálů přírodních, které zahrnují hedvábí, vlnu, jutu, kůži, ovčí kožešinu a bavlnu, a dále z materiálů syntetických, které zahrnují akrylová vlákna, polyesterová vlákna, polypropylenová vlákna apod.

Dalším důležitým aspektem je finanční stránka, která se odvíjí od způsobu výroby kusového koberce a použitých materiálů. Méně finančně náročné kusové koberce jsou ve většině případů vyrobené pomocí speciálních strojů a jsou na ně využity umělá vlákna. Vyžadujete-li kusové koberce z přírodních materiálů, které jsou vyrobeny ručně, tak je velmi vhodné je zakoupit ve výprodeji koberců, kde může být cena výrazně nižší. V běžných obchodech za ručně vyrobený kusový koberec z přírodních vláken zaplatíte částku v řádech několika tisíc korun, ale můžete zaplatit i desetitisíce a více.

Dále je třeba brát zřetel na rozměry kusového koberce. V některých případech může hrát roli i konstrukce nášlapné plochy (střižený vlas, smyčka, strukturovaná smyčka, nebo kombinace střiženého vlasu a smyčky) nebo podkladová vrstva (materiál: juta, filc, guma nebo latex). V nabídce jsou k dispozici i kusové koberce s krátkým či dlouhým vlasem.

Kusové koberce - barkotex.cz

Kam se pro kusové koberce vydat?

Jestliže jste se tedy rozhodli k pořízení kusového koberce, tak Vám doporučujeme porozhlédnout se v nabídce společnosti BARKOTEX. V sortimentu této společnosti naleznete nabídku kusových koberců od Asiatic Carpets, jenž má více než 50 let své historie.

Tuto značku založil Soli Kelaty v roce 1960 v Severní Anglii. Pověst, vysoce kvalitní materiály a překrásné vzory této značky již obletěly téměř celý svět. Asiatic Carpets tedy disponuje velice uznávaným jménem ve světě koberců. Značka Asiatic Carpets nabízí kusové koberce vyrobené z:

  • přírodního i syntetického hedvábí,
  • z polyesteru,
  • polypropylenu,
  • z akrylu,
  • z kůže,
  • ovčí kožešiny,
  • vlny,
  • juty,
  • bavlny,
  • a z mnoho dalších vysoce kvalitních materiálů.

V nabídce společnosti BARKOTEX jsou veškeré kolekce kusových koberců této velmi uznávané anglické společnosti, ale pouze na objednávku podle katalogu. Přímo na prodejně společnosti BARKOTEX jsou k dispozici některé vzorníky barevného provedení. Dostupnost zboží bude zjištěna při objednávce od dodavatele. Společnost také nabízí výrobu kusového koberce dle Vašeho přání (na zakázku) nebo výrobu kusového koberce z koberce celoplošného.

Pobočky a showroom společnosti BARKOTEX

  • Praha, Poděbradská ulice
  • Praha 2, Vinohradský Pavilon
  • Brno
  • Hradec Králové (outletová prodejna a skladový areál) – právě zde se nachází výprodej kusových koberců. Můžete tedy zde zakoupit kusové koberce za skvělé ceny (nejedná se o poškozené nebo nekvalitní zboží, ale o výprodej výběrových kolekcí a doprodej zásob)

Na internetových stránkách společnosti BARKOTEX (barkotex.cz) a outletové prodejny (barkotexoutlet.cz), naleznete prezentaci nabízených kusových koberců. Katalog kusových koberců od Asiatic Carpets naleznete ZDE.

Kusové koberce - prodejna - barkotex.cz

Fotogalerie pro inspiraci

Kusové koberce - barkotex.cz

Kusové koberce - barkotex.cz

Kusové koberce - barkotex.cz

Kusové koberce - barkotex.cz

Kusové koberce - barkotex.cz

Kusové koberce - barkotex.cz