Volně pokládané vinylové dílce LooseLay – až 70m2 za hodinu

24.02. 2016 16:42 | Interiér

Chcete si položit podlahu sami, kvalitně a přitom rychle? Volně pokládané vinylové podlahy, jejichž montáž je bez lepidla a zámku, vám to umožní. Pořizujete si novou podlahu, ale bojíte se, že se Vám například v dětském pokoji brzy poničí a následná oprava nebude možná, případně složitá a drahá? U vinylových dílců, které se pokládají na volno, máte opravu či výměnu dílce za pár vteřin a to bez nutnosti rozebírat větší část podlahy. Vyměníte pouze ten dílec, který je poškozen. Stěhujete se, skončil Vám pronájem? Jednoduše podlahu sejmete a přenesete jinam. To jsou volně pokládané vinylové dílce LooseLay od Designflooring.

Vinylové podlahy Designflooring

Vinylové podlahy Designflooring nabízí všem svým potenciálním majitelům širokou škálu využití, když svůj účel bezezbytku splní jak v bytových, tak i komerčních prostorách. Inspirací pro líbivý a moderní design každého dekoru jsou reálné předlohy dřeva, tepaného plechu či přírodního kamene. Co se způsobu provedení týče, vinylové podlahy dodáváme ve čtvercích o různých velikostech nebo pásech, přičemž obě tyto varianty jsou připravené buď k celoplošnému lepení, pokládání na volno či pokládání plovoucím způsobem. Varianta pokládky závisí na vlastnostech jednotlivého typu vinylové podlahy.

Vinylové dílce LooseLay od Designflooring

V tomto článku se zaměříme na vinylové dílce LooseLay od Designflooring, které se pokládají na volno. Tuto přednost zajišťuje speciální rubová vrstva, která u vinylové podlahy LooseLay zaručuje o 50 % lepší přilnavost, než je tomu u ostatních podlahových krytin obdobného typu. Položené dílce díky tomu zůstanou bez jediného pohnutí přesně na místě, kde byly položeny.

Materiál, který zapadne do každého prostředí

Základem kvalitního produktu je použitý materiál. A přesně z tohoto pravdivého rčení vychází i vinylové podlahy Designflooring LooseLay, které díky své věrohodné podobě dřeva, přírodního kamene či tepaného plechu, svoji roli skvěle splní jak v bytových, tak i komerčních prostorách. Navíc jsou vhodné i všude tam, kde se nachází teplovodní podlahové vytápění, využití naleznou i v koupelnách.

Jednoduchá (de)montáž vinylové podlahy LooseLay

Jednou z hlavních předností, kterou vinylové dílce LooseLay pokládané na volno doslova válcují konkurenci, je jednoduchost jejich montáže i demontáže. Jak dokazuje níže umístěné video, během necelých 60 minut je možné položit i více, než 70 m2 této podlahy. A co víc – jako lze vinylové dílce LooseLay snadno a rychle položit, stejně rychlá je i jejich demontáž, po které můžete vinylové dílce použít kdekoliv znovu.

Odolnost, stálost a všestrannost

Oblíbenou volbou se samoležící vinylové podlahy LooseLay Designflooring mezi zákazníky staly zejména díky své všestrannosti. Jsou vysoce odolné vůči vlhkému prostředí, chemickým prostředkům, opotřebení i poškození – včetně tomu, které u jiných podlah dokáže způsobit kolečková židle.

Dále vynikají rozměrovou stálostí a skvělými zvukově izolačními vlastnostmi, díky čemuž výrazně snižují úroveň hluku pronikajícího z níže umístěných prostor a místností.

Třešničkou na dortu je vhodnost dílců pro všechny druhy podlahového vytápění, vyjma toho elektrického. Podmínkou totiž je, že povrchová teplota nesmí překročit 27 °C.

Technické informace – LooseLay

  • třída zatížení 33/42
  • velikost lamel: vzor prken 250x1050mm, vzor dlažby 500x610mm
  • tloušťka lamely 4,5mm, nášlapná vrstva 0,55mm
  • balení: prkna 3,15m2/12ks, dlažba 3,05m2/10ks
  • zkosená hrana: Ne

Vlastnosti - LooseLay

  • odolnost podlahoviny k vlhkému prostředí
  • vysoká odolnost k opotřebení
  • vynikající rozměrová stálost
  • vysoká chemická odolnost povrchu
  • vhodnost pro podlahové vytápění (kromě elektrického - povrchová teplota nesmí překročit 27 °C)
  • dobrý teplotní vjem a snadná údržba
  • velmi nízká úroveň hluku - vynikající zvukově izolační vlastnosti
  • odolnost proti vlivu kolečkové židle
  • možnost pokládání na pružný podklad
  • vzájemná kombinovatelnost dezénů
  • ekonomicky výhodná i pro členité prostory

Video pokládka vinylové podlahy Designflooring LooseLay

Náš tip:

Vinylové dílce LooseLay můžete zakoupit na barkotex.cz. Pokud sháníte vinylové dílce ve výprodeji, doporučujeme navštívit stránky barkotexoutlet.cz.