Rozkládací postel - praktické vybavení Vašeho bytu či domu

07.04. 2015 13:18 | Interiér

Pro ty, co mají malý byt a potřebují tak ušetřit co nejvíce prostoru, je jednou z mnoha variant, jak získat potřebné místo, koupě rozkládací postele. Ta může v takovém případě sloužit více účelům – můžete ji využít nejen jako postel, ale i jako pohodlnou pohovku, resp. gauč.

Rozkládací postel

Rozkládací postele jsou vhodné do různých místností – ať už se jedná o obývací pokoj, dětský pokoj nebo ložnici, ve všech případech najde takovýto druh postele své uplatnění. Problémy jsou ale často v jejich kvalitě – některé rozkládací postele nejsou vhodné pro to, aby se na nich pravidelně spalo, ale jsou určeny spíše pro příležitostné přespání, např. když potřebujete na jednu noc ubytovat Vaše kamarády nebo přátele.

Rozkládací postel

Typickým příkladem situace, kdy se rozkládací postel opravdu hodí, je např. když Vaše děti chtějí, aby u nich přespali jejich kamarádi. Proto jsou tyto postele velmi často k vidění v dětských pokojích, pro případ návštěvy známých ale bývají také součástí obývacích pokojí, případě i jiných místností (např. pracovna atd.).

Rozkládací postel

Nabídka rozkládacích postelí je na našem trhu s nábytkem nesmírně široká a vybrat si tak můžete z pestré nabídky různých barev, motivů a tvarů. V posledních letech lidé preferují spíše hranatější tvary a méně výrazné barvy, dlouhodobě pak patří k oblíbeným kombinace bílé, černé nebo červené. Ať už si ale vyberete jakoukoliv barevnou kombinaci, nezapomínejte na to, že důležité je především to, aby byla rozkládací postel co nejpohodlnější a Vašim návštěvám se na ní dobře spalo.

Rozkládací postel

Důležité je, aby postel měla kvalitní matraci a splňovala tak podmínky pro zdravý a pohodlný spánek. Před jejím nákupem je tedy třeba vybírat nejen podle velikosti a vzhledu, ale i podle anatomických vlastností. Hodně oblíbené jsou stále i rozkládací postele s čalouněním, které jsou příjemné na dotek. Různých modelů je ale opravdu hodně – při výběru se můžete nechat inspirovat nejnovějšími trendy nebo fotkami z předních světových veletrhů s nábytkem.  

Rozkládací postel

Rozkládací postel

Rozkládací postel

Rozkládací postel

FOTO: homedit.com