5 důvodů, proč byste si i vy měli dopřát luxusní povlečení

26.05. 2016 12:25 | Interiér

Není povlečení jako povlečení. Pokud chcete i vy své spaní povýšit na každodenní příjemný zážitek, může vám být velkým pomocníkem luxusní povlečení, které vás pohladí nejen po vaší duši. To ovšem není jediná výsada kvalitního a luxusního povlečení. Jestliže vsadíte při výběru nového povlečení na to z luxusnější řady, určitě také oceníte i jeho pevnost, či odolnost. Každá žena také praktický fakt, že netvoří žmolky a nepárají se nitky. Dále také to, že nestudí a nevytváří se pod ním nechtěné mikroklima. V porovnání s ostatním povlečením, které běžně seženete za pár drobných v každém supermarketu, si budete muset o něco málo připlatit. Ale rozhodně tato investice není zbytečným vyhozením peněz.

Spánek hodný krále

Napadlo vás někdy, jak asi spí králové a královny? Velmi jednoduše to můžete zjistit a zažít i vy. Kvalitní ložní prádlo se dá už na první pohled poznat. Základním ukazatelem pro mnohé bude zřejmě jeho cena. I když jste možná zvyklí si pořizovat povlečení v řádech pár stovek korun, co se týká luxusního povlečení, budete ovšem muset z vaší peněženky oželit o něco víc. Ovšem už nyní si můžete být jistí, že této investice rozhodně litovat nebudete. Jeho kvalitu a odolnost oceníte velmi brzy. Zbytečně byste totiž čekali párání nitek a vytváření žmolků. I po několika vyprání bude povlečení stále jako nové. Ač jste možná byli zvyklí si několikrát do roka pořizovat nové a nové ložní prádlo, v případě kvalitního ložního prádla si s výběrem a nákupem nového můžete na nějaký ten pátek dát pohov.

A čím se tedy luxusní povlečení vyznačuje?

Luxusní povlečení je vyráběno nejčastěji z hedvábí nebo ze 100% čistě česané egyptské bavlny. Bavlna se dále zpracovává do luxusních přízí, mezi které patří: tkaný satén, damašek, batist, perkál nebo pletený jersey. Navíc u některých výrobců prochází příze pro povlečení postupem tak zvaného mercerování, díky čemuž získává svůj unikátní vzhled. Barvivo je fixováno do vlákna, a tak i při delším používání a praní vypadá povlečení stále jako nové. Dále si získá lesk podobný hedvábí a příjemnější omak. Luxusní povlečení je tedy vysoce prodyšné, v zimě hřeje, v létě chladí, je hebké, měkké a jemné. Některé druhy navíc nevyžadují žehlení. Dopřejte si i vy měkkost, jemnost a hebkost, když je to tak jednoduché.

Luxusní povlečení Bauer - stellaateliers.cz

Kvalitní povlečení je stále jako nové

Saténové povlečení, nebo spíše jeho napodobeninu můžete sehnat téměř v každém větším supermarketu za více než sympatické ceny. Za ně ovšem nečekejte, kdo ví jakou kvalitu. Přeci jen nepsaným pravidlem je, že za kvalitu si člověk přeci jen musí něco málo připlatit. Klamání zákazníků je na současném trhu dotaženo téměř k dokonalosti a z největší pravděpodobností si z vašeho oblíbeného supermarketu neodnášíte prvotřídní saténové povlečení, ale obyčejný polyester, který si bohužel hraje na něco, co není. Polyester v porovnání s bavlněným saténem chladí, na dotek klouže a je neprodyšný. Je potřeba se ovšem také připravit na budoucí estetické vady, které jsou u méně kvalitních povlečení na denním pořádku.

Vlastní styl i v ložním prádle

I když je u ložního povlečení důležitý materiál, je tu ještě jedna vlastnost, podle které si ložní prádlo vybíráme. Je jím design. Právě kvůli němu mnozí výrobci luxusního povlečení oslovují světoznámé návrháře, aby jim navrhli zajímavý a osobitý design ložního povlečení, který zaujme zákazníky. A vy si tak můžete do své ložnice vybrat přesně takové povlečení, které bude vystihovat vaši náladu, styl a osobnost.

Náš jarní tip: Luxusní květované povlečení

Luxusní květované povlečení Stella - stellaateliers.cz

Odpočinek je znamení dokonalosti

Jestliže si i vy potrpíte na kvalitu a komfort, rozhodně bude luxusní povlečení to pravé ořechové pro vás. Snad všichni si potřebujeme po náročném dnu v práci na chvíli vypnout a dobít baterky, což se ve velké většině děje právě v ložnici. Díky luxusnímu povlečení tak svůj každodenní odpočinek můžete povýšit na záležitost ve znamení dokonalosti, na kterou se budete každý den těšit.

Dárek, který potěší

I když měkké dárky nejsou zrovna z kategorie těch nejoblíbenějších, pokud se bude jednat o luxusní povlečení, rozhodně bude mít i tento dárek velký úspěch. Luxusní povlečení rozhodně udělá radost každému, kdo si potrpí na kvalitu a komfort. Skvělé může být také jako svatební dar pro začínající novomanžele.

Luxusní povlečení Castela Wedding - stellaateliers.cz