Se soupravou DELLA CASA jde příprava domácího sýru, dezertů a másla raz dva, a bez éček!

24.06. 2016 10:47 | Interiér

Málokdy dnes najdete domácnost, která by si sama vyráběla čerstvý a lahodný sýr. Přiznejme si, že je mnohem jednodušší vytáhnout paty z domu a pár korun z kapsy, a koupit si standardní ementál. Ovšem DELLA CASA vám dokáže, že skvělý sýr si může každý vyrobit doma a vyhnout se tím konzervantům, které moc dobře známe z obalů mnohých výrobků pod pojmem „éčka“.

Souprava pro přípravu čerstvého sýru DELLA CASA

Jak, co, kde?

Nebojte se! I začátečník si hravě poradí s jednoduchým ovládáním přístroje. Společnost Tescoma přizpůsobila svůj unikátní výrobek do ruky každému. Laicky řečeno, zvládnete-li si zavázat tkaničku u boty, znamená to, že si dokážete vyrobit vlastní sýr. Nemusíte se ničeho obávat, přibalený návod vám krok po kroku vysvětlí, co a jak.

Proč zrovna domácí sýr?

Dávno není podmínkou, že nejlepší sýry pocházejí z Francie. Jeden z nejlepších si můžete vyrobit na vlastní kuchyňské lince. Sýry, které znáte z marketů, často obsahují příliš velké množství nezdravých solí a éček. Pravý sýr z domácí výroby samozřejmě obsahuje dostatek bílkovin a potřebných živin, a navíc chutná tak skvěle! Každý se po něm jen olízne!

Co bude potřeba?

Pro žádnou z ingrediencí nemusíte letět na měsíc – stačí supermarket, nebo ještě lépe, domácí dodavatel čerstvých surovin. Co je tedy třeba?

  • Mléko (v nejlepším případe plnotučné, a v žádném případě NE pasterizované)
  • Syřidlo (účel splní například citronová šťáva nebo ocet)
  • Sůl

Tak málo stačí k domácímu sýru! Pro fajnšmekry máme jeden tip: k syřidlu se dají připojit třeba oblíbené bylinky nebo oříšky!

Jednoduchá matematika aneb Jak to všechno pobíhá?

První krok je uvědomit si, kolik sýra vlastně chcete připravit. Pravé domácí sýry sice chutnají fantasticky, ale bohužel nevydrží příliš dlouho. Jednoduše se dá říci, že z každých 2 litrů mléka vyrobíte přibližně 300 g sýra. Mléko je třeba v první řadě uvařit na 92 stupňů Celsia a odstavit z plotny. Poté přijde na řadu syřidlo, které do horkého mléka vmícháte. Po půlhodince odpočinku (kterou můžete využít třeba na šálek kávy) sraženou sýřeninu cedíte přes síto a necháte okapat. Do cedítka poté vložíte plátno, které následně vyplníte samotnou sýřeninou. Vložte jej do dózy DELLA CASA a na střed kotouče položte pružinu. Na ni přijde víko, které je třeba dobře stlačit, aby se sýr správně vylisoval. Posledním krokem je uzavřít celou nádobu.

Nejlepší sýr prochází lisováním pouhou 1 hodinu čistého času. Celý další den (24 hodin) nechejte víko pootevřené, aby sýr dostal tu pravou chuť a soudržnost.

Souprava pro přípravu čerstvého sýru DELLA CASA

Souprava na sýr - DELLA CASA

To nejlepší z vašeho domova

Závěrem snad jen můžeme potvrdit, že vyrobit si vlastní sýr přímo v domácí kuchyni je opravdu hračka. A to díky skvělému výrobku DELLA CASA, který vám při tom hravě pomůže. Plnohodnotný přírodní sýr se dá sehnat i jinde než v supermarketu. Výsledek oceníte nejen vy sami, ale také vaši blízcí.

A to není vše! Tescoma disponuje několika dalšími vychytávkami pro domácí výrobu. Mezi další domácí produkty můžete zařadit třeba máslo, díky nádobě na jeho přípravu, nebo také domácí chléb přímo z vaší domácí výrobny.

 (zdroj: tescoma.cz - autor soupravy a designér TESCOMY Martin Koval, František Fiala)

Smetanové sýry a dezerty

Vynikající pro snadnou a rychlou přípravu čerstvého krémového sýru a dětských smetanových dezertů. „Vážně je to jednoduché, jak napovídá postup: miska, síto, plátno, smetana či jogurt, víko, uzavřít a čekat až 24 hodin, než tekutina odteče. Hotovo. Sýr můžete osvěžit bylinkami, u dezertu zase vmíchejte ovoce, kakao nebo nastrouhejte čokoládu. Uvidíte, že nadýchaný dezert bez éček a zahušťovadel si vaši malí jedlíci zamilují! Že si nejste jistí, jak dobrotu ochutit? Přiložený seznam receptů vám pomůže.“ Tescoma.

Smetanové sýry a dezerty - DELLA CASA

Smetanové sýry a dezerty - DELLA CASA

Nádoba pro přípravu másla

Nádoba pro přípravu másla DELLA CASA. Vynikající pro rychlou přípravu domácího másla, z 250 ml smetany vyrobíte až 100 g čerstvého másla. „Nádobu naplníte smetanou na šlehání (250ml), přidáte lžíci zakysané smetany, bylinky, špetku soli a šleháte zhruba dvě minuty. Až začne klást šlehací disk odpor, máte máslo! Cedicím otvorem slijete podmáslí, které můžete použít třeba na ovocný koláč, lívance nebo výrobu těstíčka. Z jednoho kelímku smetany na šlehání získáte až 100 gramů domácího másla.“ Tecsoma.

Nádoba pro přípravu másla - DELLA CASA

Máslenka DELLA CASA

Vynikající jako forma pro 200 g čerstvě připraveného domácího másla a jako máslenka pro jeho skladování. Dno je opatřeno malými hroty, díky kterým ztuhlé máslo při krájení neklouže. Vyrobeno z pružného silikonu a odolného plastu, vhodné do myčky. „Máslo se v ní perfektně vytvarujete. A díky silikonovému víčku ho bez potíží vyndáte. Malé hroty na dně máslenky zase slouží k tomu, aby máslo neklouzalo,“ upozorňuje na výhody máslenky její autor, designér František Fiala.

Máslenka - DELLA CASA

Proč Tescoma?

Tato vynikající společnost je s námi již 20 let! Za tuto dobu nabídla pro své uživatele množství nejrůznějších výrobků, které usnadňují náš každodenní kulinářský život. Ať už se každý den věnujete přípravě kvanta jídelních chodů nebo přípravě obyčejných míchaných vajíček k snídani, Tescoma je s vámi! Kuchyňské a domácí potřeby má tato firma v malíčku, a dokáže poskytnout to nejlepší z nejlepších.

A nejsou to jenom hrnce, které s jejím logem znáte. Ve výrobním portfoliu najdete také kuchyňské váhy, nože, mlýnky a termo-hrnky a termosky.

Domácí potřeby světově uznávané společnosti Tescoma vám nyní nabízí mimo jiné například internetový e-shop Domácí potřeby Franta, prodejce kvalitního vybavení pro každou kuchyň. Více informací naleznete na webové stránky prodejce – www.domacipotreby-franta.cz.