Posuvné dveře vyřeší problém s prostorem a zároveň jsou skvělým doplňkem interiéru

22.07. 2015 15:51 | Interiér

Dveře jsou v každém domově naprostou samozřejmostí, která zabezpečuje soukromí jednotlivým obyvatelům a zároveň prakticky odděluje jednotlivé místnosti. Ovšem někdy mohou být také problémem, zejména když se stanou nepříjemnou překážkou v pohodlném pohybu po vašem domově. V tento okamžik se stávají nepříjemným problémem, který je potřeba vyřešit. Praktickým a elegantním řešením tohoto prostorového problému mohou být posuvné dveře, které jako mávnutím kouzelného proutky zachovají standard soukromí a zároveň nenaruší žádný prostor.

Posuvné dveře Porta Doors

Varianty posuvných interiérových dveří:

  • Posuvné dveře do zdi
  • Posuvné dveře po stěně
  • Skládací dveře

Praktické interiérové dveře posuvné do zdi

Pokud potřebujete nutně vyřešit prostorový problém, jsou interiérové dveře posuvné do zdi ideálním řešením. Využívají totiž výhradně prostor dveřního rámu a odpadá tak vymezování prostoru navíc. Do zdi mohou bez problémů zajíždět jak dveře jednokřídlé, tak i stejně dveře dvoukřídlé. Dokonce si můžete i zvolit samotný směr pohybu dveří. U dvoukřídlých dveří máte možnost výběru a to buď pohyb směrem od sebe, nebo na stranu za sebe. Jestliže máte v plánu si pořídit posuvné dveře do vaší novostavby, je užitečné, pokud si na to vzpomenete při plánování a v projektu naplánujete i stavební pouzdro. Zbytečná dostavba by vás stála zbytečné finanční náklady.

V případě rekonstrukce například panelákového bytu je rozumné si vybrat dvojité pouzdro, které je často zvolené při přestavbě bytového jádra. Právě v tomto případě dokáží posuvné dveře do zdi velmi efektivně zatraktivnit i naprosto atypické bytové prostory a také i bezbariérové úpravy.

Interiérové dveře posuvné po stěně jako zajímavý interiérový prvek

Pokud se rozhodnete si pořídit interiérové dveře posuvné po stěně, je potřeba abyste si uvědomili, že tento druh posuvných dveří je trošku více náročný na prostor na stěně vedle dveří, který je potřeba pro manipulaci s křídlem. Můžete ovšem využít řešení v podobně kování, které právě přemístění křídla dveří důmyslně zakryje. Stejně tak můžete zakrýt i horní kolejnici, po kterých se dveře vlastně pohybují. Vše můžete schovat naprosto stylově a důmyslně tak, aby se dveře staly zajímavým a sladěným doplňkem interiéru. Nejčastěji je tento druh dveří využíván především v šatnách a na chodbách. V bytě a domě jej ovšem můžete použít naprosto kdekoliv.

Skládací dveře bez nutnosti dodatečných stavebních úprav

Skládací dveře ve své podstatě celkem povedeně nahrazují dveře klasické a to vše bez nutnosti nejrůznějších větších či menších stavebních úprav a zároveň jsou cenově velmi sympatickou variantou. Jejich podstatou je dveřní křídlo v harmonikové podobě, které je rozděleno na dvě části, které jsou spojené panty. To je důvod, proč je lze bez problémů shrnout na jednu stranu, aniž by došlo k narušení prostoru v bytě.

Který typ dveří se hodí kam, je velmi těžké říci. Je totiž důležité jaký má být nebo je celkový dojem bytu a jak moc chceme, aby interiérové dveře byly dominantní.

Posuvné dveře Porta Doors

Prosklený - model - dveří - zasouvací - do - stavebního - pouzdra - zdroj - J