Se zabezpečením domu si poradí bezpečnostní agentura

26.09. 2016 09:34 | Exteriér

Doma se každý cítí dobře, odpočinek po práci nebo pohoda s přáteli a rodinou je prostě nenahraditelná. Dobrý pocit rovná se také bezpečí, které není vždy tak docela stoprocentní. Někteří vlastníci rodinných domů či bytů si neuvědomují, že možnost nebezpečí není nikterak vzdálena. Zavřete venkovní dveře a všechno je v pořádku? Možná. Ale krádeže a domovní loupeže jsou na pořadu dne velmi často, nejen v televizním zpravodajství. Existuje způsob, jak se proti nim účinně bránit a ochránit nejen rodinu, ale i svůj majetek? Bezpečnostní agentura si jistě dobře poradí.

1fyzicka ostarha1

Co je všechno dnes k dispozici?

Výběr máte dnes opravdu velmi rozsáhlý. V našem výčtu začneme od těch nejjednodušších bezpečnostních systémů. V první řadě je třeba zmínit mechanická zabezpečení, jako například dvojitá okna, závory, kovové mříže či ploty, ale také třeba bezpečnostní dveře a zámky. Bezpečnost je díky nim sice vyšší, ale na druhou stranu – dají se po určitém čase nějak obejít, obvykle v závislosti na pevnosti a kvalitě materiálu, z nějž jsou vyráběny. Nenechavé ruce však minimálně pozdrží a v případě, že budou opravdu kvalitní, možná dokonce od potenciálního lupu odradí. A díky tomu mohou zaměstnanci bezpečnostní agentury dojet na místo, ještě než bude pozdě.

Elektronické zabezpečovací systémy (EZS) jsou další z možností, jak ochránit vaše bydlení. Objekt zabezpečí jak prostorově, tak i plášťově nebo předmětově. Prostorové zabezpečení ohlídá pohyb lidí v inkriminovaném prostoru, plášťová ochrana upozorňuje například na roztříštění skla, předmětová ochrana zabezpečí všechny cennosti. Pod hlavičku EZS spadají všechny typy detektorů, řídicích jednotek či poplachová signalizace, která upozorní na narušení objektu.

2kamerove systemy

Jak vlastně EZS funguje?

Elektronické zabezpečovací systémy řídí ústředna, která má nepřetržitý přímý dohled nad kýženým objektem. Čidla nebo detektory upozorní na každou aktivitu spadající do kategorie nežádoucích. Nepovolený vstup nějaké osoby, rozbitá okna, otevřené dveře. Detektory mohou upozornit i na nebezpečí požáru či vytopení. Pokud je objekt v ohrožení, ústředna okamžitě zalarmuje bezpečností agenturu a dá samozřejmě neprodleně vědět o celé akci i vlastníkovi. Spuštění sirény, SMS nebo MMS zpráva na mobilní telefon, také je možné, aby systém sám zavolal majiteli, a ten si následně může skrze mikrofon poslechnout, co se v danou chvíli vlastně děje.

EZS si umí poradit i se zabezpečením důkazů pro případ policejního vyšetřování. Vše je možné nahrát jako videozáznam, kamery či detektory pohybu se zabudovanou kamerou proto instalujte tak, aby zabraly v případě nutnosti celý objekt. Zvláštní důraz dejte na vjezd do objektu, garáž, sklepní prostory či zahradu. Pokud chcete mít skvělý přehled o tom, co se u vás doma v průběhu dne děje, připojíte snadno bezpečnostní kamery na počítač nebo telefon. Obraz ve vysoké kvalitě tak můžete sledovat v podstatě odkudkoliv. Elektronický zabezpečovací systém zajistí i dálkové ovládání řady spotřebičů v domě. Na dálku si tak můžete zatopit nebo ochladit skrze klimatizaci, zahrada může být zalitá, ještě než přijedete domů z práce a tak podobně.

Dům

Více bezpečnostních prvků rovná se větší bezpečí

Pokud zloděj musí překonávat hned několik bezpečnostních prvků, svůj lup si dost možná rozmyslí a zaměří svou pozornost jinam. Může to být běhající pes na zahradě, vyšší plot nebo zdálky viditelný kamerový systém. Dobrým řešením je najmout si na zabezpečení vašeho domova i bezpečnostní agenturu, jež odvede profesionální práci.

Ovládání EZS není nic složitého. Nemusíte se jej proto bát, i kdybyste snad náhodou neměli moc technického nadání. Instalace za pomoci bezpečnostní agentury je výhodná i v tom, že všechny náležitosti tohoto systému s vámi budou pečlivě probrány. Spustit nebo naopak vypnout celý systém dovede vlastně kdokoliv. Ovládání je totiž velmi jednoduché, zadáte speciální kód na ovládací klávesnici, přiložíte ten či onen čip nebo prostě vezmete do ruky dálkové ovládání. V neposlední řadě můžete aktivovat bezpečnostní systém pomocí SMS zprávy z vašeho mobilního telefonu.

Security - 1542076

Kvalita je na prvním místě

Není až tak podstatné, zda jste zvolili elektronické nebo mechanické prvky zabezpečení. Důležitá je v tomto ohledu hlavně kvalita, jen ta totiž zajistí potřebnou úroveň zabezpečení. Když jste se rozhodli pro elektronický zabezpečovací systém, vybírejte obezřetně. Tady rozhodně neplatí, že nejlevnější systém bude opravdu dlouhodobě spolehlivý. Vyšší bezpečnost pak zajistí kombinace několika různých prvků ochrany, které se poté efektivně doplňují.

Co třeba bezpečnostní agentura?

Dnešní zloději na rozdíl od dřívějška používají mnohem sofistikovanější metody, jejich odhalení a dopadení „svépomocí“ je potom takřka nemožné. Kvalitní bezpečnostní agentura je však dokáže zastavit – zapracovává do svých systémů nejmodernější trendy, někdy má i vlastní technické vývojové centrum, které zajistí kvalitní testování. Výhodou u bezpečnostních agentur je pak také propojení fyzické i elektronické (technické) ostrahy. Agentury kromě toho běžně poskytují odborné konzultace a bezpečnostní audity, když navíc dostanete návrh celého systému zdarma, není důvod o tom všem alespoň trochu nepopřemýšlet.

Když se tak docela necítíte způsobilými pro to, abyste si sestavu bezpečnostních prvků navrhli sami, udělá celou práci kvalitní bezpečnostní agentura. Zajímavé ceny, nezávazná konzultace, blesková instalace a také seznámení klienta s celou problematikou. Odborný servis? Pravidelná revize? To není žádný problém, navíc za rozumné ceny. Některé bezpečnostní agentury poskytují tyto služby dokonce bezplatně.

Topsecurity3

3fyzicka ostraha