Kamerový systém jako efektivní zabezpečení domu

29.11. 2016 12:47 | Exteriér

Můj dům, můj hrad. Neboli, do našeho domu by se neměl dostat nikdo cizí, pokud ho sami nepozveme. Bohužel to vždycky neplatí a někteří zloději a lumpové se stále snaží vkrádat do obydlí, které jim nepatří.

Jedinou možností je zabezpečení domu. Základem je mechanické zabezpečení, které přímo brání vstupu nepovolaných osob. Jedná se například o bezpečnostní dveře a okna.

Mechanické zabezpečení však vždy nestačí. Mnohem efektivnější je, pokud ho doplníte o kvalitní elektronický zabezpečovací systém nebo o kamerový systém. V takovém případě se budete moct cítit v bezpečí, protože objekt bude opravdu kvalitně střežen a nic neunikne pozornosti.

Jak už bylo řečeno, pokud spojíte více zabezpečovacích systémů, bude to pouze ku prospěchu věci. Elektronický zabezpečovací systém (alarm) spojený s kamerovým systémem dokáže vážně divy.

T

EZS = elektronický zabezpečovací systém

A jak vlastně takový EZS funguje? Pracuje na základě detekčních prvků. Jednotlivá čidla snímají konkrétní druh ohrožení. Do ústředny EZS je možné zapojit například čidla na rozbití skla, čidla zaznamenávající požár, pohybová čidla, čidla magnetických kontaktů, ale i jiná čidla, která zabezpečí hlídaný objekt.

A co dál, když čidla zaznamenají potenciální nebezpečí? Informují o tom „řídící mozek“ EZS. Ústřednu. Pak už to jde ráz na ráz. Ústředna EZS může vyhlásit poplach a zapnout lokální sirénu. V ten samý okamžik přepošle majiteli informace o možném nebezpečí prostřednictvím SMS zprávy, nebo předá informaci přímo na centrální pult ochrany. Pokud nastane druhá možnost, obsluha centrálního pultu ochrany na místo vyšle zásahovou jednotku a zkontroluje objekt.

2kamerove systemy

Kamerový systém – hlídací oko i prevence

Lepší přehled, ale také preventivní opatření. Přesně takový význam má kamerový systém (CCTV). Kdo by chtěl dělat neplechu, když ho sleduje kamera? Moc takových pravděpodobně nebude.

Pokud se přeci jen takový člověk najde, kamerový systém pořídí důkazový materiál, který se může hodit při řešení případu. Nehledě na to, že si můžete prohlédnout situaci i ze vzdáleného místa. Pokud jste zrovna v práci, nebo dovolené, můžete snadno zkontrolovat, jak to okolo objektu vypadá.

Doporučuje se, nechat si navrhnout kamerový systém přímo na míru podle požadavků. Každý objekt je jiný a skrývá jiné hrozby. Odborníci si s tím budou vědět rady a kamerový systém nainstalují tak, aby dosahoval co nejlepších výsledků.

Prostřednictvím kamerových systémů je možné zabezpečit celý obvodový plášť budovy, garáž, příjezdové cesty i zahradu. Monitorovat můžete ale také vnitřní prostory. Prostřednictvím kamerového systému je možné zabezpečit chodbu, vstupy budov, sklep, ale i prodejnu, zkrátka téměř vše, na co si vzpomenete.

Skrze kamerový systém je možné sledovat, co se na konkrétním místě děje v reálném čase. Další možností je také nahrávání, které může posloužit i jako případný důkazový materiál. Obraz z kamerového systému je možné sledovat na monitoru, televizi, ale také na tabletu, nebo telefonu.

Blur - 1866950 - 960 - 720

Specifika kamerových systémů

V základě je možné kamerové systémy rozdělit do dvou skupin. Na analogové a digitální . Ty lze následně dělit na autonomní, analogové, IP a HD (HD-SDI, HD-CVI). V zásadě lze říct, že v posledních letech poměrně ztrácí analogové systémy, protože se stávají zastaralé. Moderní technologie jdou vpřed mílovými kroky, takže i nové kamerové systémy se posouvají stále vpřed.

HD a IP kamerový systém je o trochu dražší, ale jestli chcete kvalitu, tak se tato investice rozhodně vyplatí. Díky vysokému rozlišení budou vidět i menší detaily na obraze, takže zkušenému oku nic neunikne. Nehledě na to, že je možné díky tomu monitorovat jednou kvalitní IP kamerou prostor, na který by bylo potřeba hned několik analogových kamer. Takže vlastně ještě ušetříte.

Základem bezpečí je, jak už možná tušíte, dobře zvolený a správně navržený elektronický zabezpečovací systém doplněný o kamerový systém z kvalitních komponent. Záleží také na firmě, která vám systém navrhne, ale také nainstaluje, případně bude celý systém spravovat.

Díky investici do elektronického zabezpečovacího systému nebudete muset mít obavy o svůj majetek a blízké osoby v hlídaném objektu. EZS a CCTV navíc fungují jako prevence proti potenciálním zlodějům a vandalům. Už samotný pohled na kameru či sirénu může potenciálního zloděje odradit.

Co kamerový systém nabízí?

Jedná se o systém mnoha možností. Kamerový systém nabízí nahrávání po dobu až několika měsíců, kdy je možné záznam zpětně shlédnout. Získaný materiál je také možné archivovat na dalších médiích, například na DVD.

Prostřednictvím kamerového systému je možné sledovat hlídaný objekt v reálném čase. Nabízí také možnost nočního infra osvětlení. Samozřejmostí je non-stop technická podpora.

Pokud budou kamery umístěné v lokalitě, kde hrozí vlhkost, je možné zvolit vodotěsné kamery.

Další výhody nabízíme ve stručném a přehledném bodovém výčtu.

  • Digitální záznam do PC
  • Záznam zvuku
  • Mnoho možností nastavení
  • Pohodlné prohlížení záznamů
  • Vzdálené sledování po internetu a LAN
  • Tisk zastaveného obrazu
  • Zrychlené a zpomalené přehrávání
  • Revers
  • Detekce pohybů v zorném poli kamery
  • Možnost zapojení na zabezpečovací zařízení
  • Jednoduchá obsluha
  • Softwarové opravy na dálku
  • Tajné kamery
  • Bezdrátové kamery
  • Polohovací kamery
  • Kamery s optickým přiblížením a mnohé další

Nejlíp vyberete s radou od profesionálů

Nic není pevně dané. Možná si říkáte, že zvládnete zabezpečovací systém vybrat sami, ale nenechte se mýlit. Není to tak jednoduché, jak se na první pohled zdá. Každý objekt má svá specifika a je k tomu při výběru zabezpečení nutné přihlédnout.

Profesionál bude vědět, jak nejlépe zabezpečit konkrétní objekt a využít nejúčinnější ochranné prvky. Pokud se obrátíte na zkušenou a osvědčenou firmu, připraví vám individuální návrh ochrany pro váš objekt na základě vašich požadavků.

Jestli si nevíte rady a neznáte žádné osvědčené bezpečnostní agentury, nemusíte zoufat. Buď můžete prohledat různá fóra a dát na reference na internetu, nebo se držte našeho tipu. My doporučujeme bezpečnostní agenturu TOP SECURITY. Dlouhodobě se pohybuje na českém trhu a má vybudované dobré jméno.

Společnost Top Security s.r.o. nabídne nejlepší možné řešení pro každého. Návrh a vypracování konkrétní nabídky na kamerový a elektronický zabezpečovací systém přímo na míru pro každého z vás je nezávazný, takže nebudete muset platit žádné peníze předem. Nemusíte platit ani za odbornou prohlídku s technikem. Tuto možnost je možné využít po celé České republice.

Samozřejmostí je také veškeré potřebné poradenství a odborné zázemí. Každý ze zákazníků může uzavřít unikátní servisní smlouvu, díky které získá pravidelný servis a expresní reakci v případě nenadále události.

Jak získat spolehlivý kamerový systém od TOP Security v 5 krocích:

  1. První krok je zcela zásadní. Musíte společnost kontaktovat a následně popsat problematiku, kterou chcete řešit.
  2. Pak už jen stačí domluvit čas prohlídky. Odborníci s letitou praxí zhodnotí současný stav objektu a navrhnou nejlepší možné řešení zabezpečení. Doporučí optimální řešení v poměru cena/efektivita s ohledem na požadovanou náročnost obsluhy a další požadované parametry.
  3. Následně se musí vše promyslet a spočítat. Nejpozději do 24 hodin Vám bude předložen vypracovaný návrh včetně cenové nabídky. To vše zdarma.
  4. Pokud se rozhodnete se společností spolupracovat, zajistí kompletní realizaci včetně výchozí revize a odborného zaškolení obsluhy.
  5. V případě, že budete chtít využít i dalších služeb, můžete sepsat servisní smlouvu, která za zvýhodněné ceny zahrnuje také expresní servisní zásahy do 6, 12 a 24 hodin. Hlídání zákonných revizí a jejich realizace. A také budete mít k dispozici dispečink 24/7. Zkrátka nebudete se muset starat téměř o nic. Bezpečnostní agentura se postará o vše důležité.