Žádné bourání! Kovové zárubně stačí obložit dřevěnou obložkou a nové dveře jsou na světě!

25.01. 2019 10:38 | Dům a stavba

Dveře s klasickou kovovou zárubní jsou k vidění v bytových jednotkách snad všech paneláků i domů z minulého století, které po dobu své existence neprošly výraznější plošnou rekonstrukcí. Výměna kovových zárubní bývá často spojována s obavami z náročného procesu a nutností příslušnou část zdi vybourat. A komu by se do takových prací chtělo, že…

Uvedené představy jsou však mylné! „Vyměnit“ takové dveře lze snadno, rychle a navíc i poměrně lacino. Stačí vědět, jak na to!

Nátěr je rychlý, ale dočasný. Lepší jsou obklady

Nejjednodušší a nejrychlejší řešení samozřejmě představuje nátěr. Musíte však počítat s tím, že se jedná pouze o dočasné, nepříliš dlouho trvající potlačení problému, které dobře poslouží jako provizorium, ale z dlouhodobého hlediska není příliš výhodné.

Daleko lepší je zajistit obklad kovové zárubně, k čemuž není nutné cokoliv bourat či vysekávat, a zároveň tím docílíte skvělé renovace interiéru, která bude na první pohled patrná a vašemu obydlí dodá novou, útulnější atmosféru. V nabídce si můžete vybrat ze široké palety vzorů a barev, které vám výrobce vyhotoví na míru a dodá ve formě jednoduché skládačky, jejíž montáž zvládne i průměrně zručný kutil.

Porta renova 2

Nové dveře za 2 hodiny: Jak na to?

Obložka kovové zárubně je hotová velice rychle a bez nadsázky tak počítejte s tím, že za dvě hodinky od započetí prací se budete pyšnit „novými“ dveřmi. Navíc, s minimálním hlukem a následným nepořádkem, který většinu podobných, stavebních úprav naopak hojně doprovází. Záleží už pak pouze na vás a vaší zručnosti, zda montáž svěříte do rukou odborníků anebo se do ní pustíte sami.

V každém případě je nejprve nezbytné pečlivě změřit rozměry dveřního otvoru, na jejichž základě vám výrobce dodá zárubeň na míru, jejíž obě části – nosná a krycí – do sebe takříkajíc zaklapnou stejně hladce, jako všem notoricky známé puzzle.

Pakliže pro vás obložka kovové zárubně u dveří představuje pouze jeden z kroků rozsáhlé bytové rekonstrukce, doporučujeme tuto fázi ponechat až na samotný konec, kdy máme nahozené omítky, dokončené malby, položené podlahy, usazené koberce a hotová obložení.

Obklad kovové zárubně Porta RENOVA

Zaměříme-li se na konkrétní produkty, mezi kterými můžeme v tomto sortimentu vybírat, musíme začít u nedávné novinky od renomovaného výrobce kvalitních dveří Porta Doors. Tato firma ve svém sortimentu mj. nabízí i obklady kovové zárubně Porta RENOVA.

Jejich montáží, před kterou musíte nainstalovat zaklápěcí lišty a příslušné nosníky kopírující tvar zárubně, se dveřní otvor zmenší o pouhých 33 milimetrů a nastalý rozdíl tak pohledem bez pomoci měřidla většina z lidí nepozná. Hlavním plusem zárubňových obkladů Porta RENOVA je pak sofistikované těsnění, které kromě izolační funkce zajistí i příjemně měkké a tiché dovírání dveří.

Kromě toho, že jsou zárubně Porta RENOVA samozřejmě kompatibilní s posuvnými dveřmi mateřské značky Porta Doors, jsou vhodné i pro klasické typy dveří. Díky tomu tak můžete veškeré dveře sladit do jednotného designu, aniž byste museli nákladně měnit jednotlivé modely!

Porta renova4

Hlavní výhody obložky kovové zárubně Porta RENOVA od Porta Doors:

  • Zmenšení otvoru pouze o 33 mm
  • Speciální těsnění
  • Tichá, rychlá, jednoduchá montáž bez nutnosti cokoliv bourat
  • Příznivá cena
  • Široká škála barevných provedení a materiálů
  • Kompatibilita s dveřmi Porta Doors i většinou klasických dveří

Obsah balení kovové zárubně Porta RENOVA:

  • 3x hlavní nosník (2x vertikální, 1x horizontální)
  • Zaklápěcí lišty
  • 3x čepové závěsy

Dodávaná zárubeň je kompatibilní se stěnami o tloušťkách: („5“ + A-J) „60“ „70“ „80“ „90“ „100“.

Obklad kovové zárubně Porta SYSTEM

Skvělou alternativu představuje také obložková regulovaná zárubeň Porta SYSTÉM. I ta vyniká velice jednoduchým postupem montáže, a navíc je zcela kompatibilní s veškerými druhy interiérových křídel!

Chcete vaše dveře obléknout do staronového, oproti mainstreamu odlišného, skvěle vypadajícího a navíc finančně dostupného kabátku? Pak se zaměřte na modul Retro!

Porta renova2

Porta renova3