4 tipy na luxusní tapety, které oživí vaši zeď

30.01. 2017 10:19 | Interiér

Bílé stěny představují standard většiny domácností a rozhodně jimi nic nezkazíte. Jestliže však chcete svému domovu dodat neotřelý vzhled a šmrnc, můžete zvolit originální barevnou výmalbu, velkoformátové samolepky na stěnu nebo třeba některou z luxusních tapet. Zapomeňte však na klasické tapety z dob více či méně minulých. Dnešní moderní tapety disponují širokou nabídkou vzorů a motivů a díky moderním postupům výroby jsou vysoce kvalitní. Tapety své využití najdou nejenom v domácnostech, ale postupně si získávají oblibu také v komerčních prostorách, kde optimálně doplňují celkový vzhled interiéru.

Staré dobré tapety z papíru? Tak na ty zapomeňte. V současnosti jsou tapety vyráběny z velkého spektra materiálů, jako například PVC, textil nebo vlies. Každý použitý materiál má své silné a slabé stránky, které je třeba před pořízením luxusní tapety na zeď brát v potaz. Nyní se blíže podíváme na vybrané tapety na zeď z produkce předních světových výrobců.

Vinylové a textilní tapety Muraspec

Britský producent luxusních tapet a dalších dekorativních výrobků, které se vyznačují nejvyšší možnou kvalitou a využívají se zejména v komerční sféře (obchody, administrativní budovy, hotely, lodě apod.). Značka Muraspec je určena pro ty nejnáročnější zákazníky. Převažujícím sortimentem jsou zejména vinylové a textilní tapety.

Vinylové tapety jsou vyráběny z PVC a podle jejich nosné vrstvy je dělíme na tapety se zadní stranou z papíru či se zadní stranou z vliesu. Velmi jednoduchá údržba a omyvatelnost je předurčuje pro využití v koupelnách, kuchyních a předsíních. Z hlediska technických vlastností jsou vinylové tapety ideální pro použití v hotelech a ostatních větších komerčních prostorách.

Textilní tapety považujeme za jedny z nejstarších dekorativních nástěnných prvků. Díky přirozené barvě a vzorům z tkaniny jsou textilní tapety velmi pestré a na pohled jsou velmi estetické. Z hlediska lepení se však jedná o poměrně náročný proces, který vyžaduje odbornost a zkušenosti.

Vinylové a textilní tapety Muraspec

Vliesové tapety Hohenberger

Hohenberger je německý představitel luxusních ručně vyráběných tapet, a to zejména z vliesu. Tapety se vyznačují originálními vzory, se kterými oživíte každý fádní interiér.

Vliesové tapety představují v podstatě novou a speciální variantu tapety z netkané textilie. Jednoduché zpracování je u zákazníků stále oblíbenější. A to i díky tomu, že v případě rekonstrukce či renovační činnosti vliesovou tapetu v suchém stavu snadno stáhnete ze stěny. Navíc se vyznačuje zvýšenou odolností a umožňuje také překrytí drobnějších trhlin.

Vliesové tapety Hohenberger

Papírové a vliesové tapety The Paper Partnership

Britská společnost The Paper Partnership se zaměřuje na výrobu luxusních tapet na zeď, a to z papíru i vliesu. Vysoce kvalitní tapety, plné elegance, jsou vhodné pro všechny, kteří dávají přednost originalitě a hledají elegantní design.

Papírové tapety se těší velké oblibě, a to zejména díky jejich ceně. Tapety se vyrábějí z raženého, potištěného a mačkaného papíru. Hlavní využití nacházejí papírové tapety na zeď v rezidenčních objektech, vyznačují se bohatou nabídkou vzorů a speciálními efekty na povrchu.

Papírové a vliesové tapety The Paper Partnership

Papírové a vinylové tapety Clarke & Clarke

Clarke & Clarke představuje rovněž britského výrobce luxusních tapet. V nabízeném sortimentu najdete tapety z papíru či vinylu, které společnost exportuje do více než 90 zemí světa, mimo jiné také do České republiky.

Papírové a vinylové tapety Clarke & Clarke

Luxusní tapety na zeď – kde je koupit?

Pakliže vás zaujala některá luxusní tapeta od jednoho ze zmíněných předních světových výrobců, můžete k jejich pořízení využít prověřenou společnost Barkotex. Barkotex se kromě prodeje tapet zaměřuje dále na podlahové krytiny a vyjma e-shopu svůj sortiment nabízí také v kamenných prodejnách v Praze, Brně a Hradci Králové (outlet). Navštivte webové stránky Barkotex na http://www.barkotex.cz/podlahy/tapety a vyberte si z kompletní nabídky produktů.  V případě osobní návštěvy zde nechybí ani informace o otevírací době poboček a jejich adresy.