Barva králů rozzáří i vaši ložnici

28.02. 2019 12:53 | Interiér

Milovníci spánku jistě budou souhlasit s tím, že kvalitní odpočinek ovlivňuje spousta méně či více významných faktorů. Vhodná matrace, odpovídající rošt, množství světla a hluku a mnoho další detailů určuje, zda se spánek vydaří a nakolik se zregenerují naše síly. Neměli bychom proto podcenit ani výběr lůžkovin. Zdravý a nerušený spánek totiž ovlivňuje i vzhled a funkčnost ložního prádla. Vyznavači luxusního vzhledu často sáhnou po saténovém povlečení, zimomřivci preferují teplejší flanelové. Nenáročné na údržbu je provedení jersey. Damašek je ideální pro vyznavače tradičních materiálů. Nabídka je opravdu široká a svůj oblíbený druh ložního prádla najde úplně každý. Jaký druh preferujete vy? Pokud si svou ložnici nedokážete představit bez fialové barvy, máme pro vás pár tipů na luxusní fialové povlečení.

Jen fialová to může být

Fialová v sobě spojuje modrý klid a červenou sílu. Je známá jako barva ducha, říká se jí také barva králů. Přináší dobré věci – je symbolem bohatství, důstojnosti a hodnosti. Má v sobě cosi mystického, tajuplného, magického a v neposlední řadě vyjadřuje také erotickou přitažlivost. Je náročná, osobitá a exkluzivní. Můžeme jí přiřadit spoustu originálních charakteristik – barva inspirace, módní, přitažlivá, melancholická, náročná, vážná, odměřená, či nepřístupná. Vyznavači fialové barvy jsou individualisté, samostatní jedinci, kteří mají nezávislé názory. Nechtějí splynout s davem, někteří jsou rádi daleko od hluku a zmatku, a vyhledávají samotu.

Co dokáže fialové povlečení?

Podle dostupných informací má fialové povlečení pozitivní vliv na deprese, migrénu a tím i například na vypadávání vlasů. Příznivě působí na slezinu a povzbuzuje lymfu. Její uklidňující schopnosti pomáhají vyrovnávat úzkostlivé stavy a harmonizují podrážděnost. Navozuje klid, pocit bezpečí a pohody.

Fialová inspirace

Sami se můžete přesvědčit, jaké divy dokáže luxusní fialové povlečení ve vaší ložnici. Připravili jsme pro vás několik tipů na ověřené fialové ložní prádlo. Jedná se o bavlněné saténové, jersey a damaškové povlečení české značky Stella Ateliers a německé značky Curt Bauer, které můžete zakoupit na www.stellatateliers.cz.

Fialové saténové povlečení (bavlněný Mako-Satén)

Jedním z nejoblíbenějších materiálů je bavlněný Mako-Satén. Je hladký a jemně lesklý. Tato hustá bavlnářská tkanina vyniká malou hmotností a je tkána v atlasové vazbě. Nabízí všechny žádané vlastnosti bavlny, nejedná se o umělý polyester, ale o 100% pravou a vysoce kvalitní egyptskou Mako bavlnu. Má jedinečné termoregulační vlastnosti, v zimě vás zahřeje, v létě vás ochladí. Mako-Satén je vysoce odolný a prodyšný a má vynikající absorpční vlastnosti. Pozitivní charakteristiky této tkaniny má na svědomí speciální technologický proces zvaný mercerace. Po této úpravě jsou mercerované výrobky pevnější a mají vyšší afinitu k barvivům. Jejich lesk je podobný hedvábí a ložní prádlo je příjemnější na omak.

Fialové saténové povlečení FINLAY - stellaateliers.cz

Fialové povlečení Jersey (bavlněný Mako-Jersey)

Mako-Jersey označuje lehké až středně těžké pleteniny. Toto povlečení je ideální pro všechny, kdo neradi tráví čas u žehlení. Jersey je totiž vysoce odolný a nemusíte jej žehlit. Luxusní povlečení Mako-Jersey nabízí dlouhou životnost a splývavý a nemačkavý vzhled. Je mírně roztažné a elastické. Povrch je na dotek jemný a hladký, jen lehce členitý. Obvykle se dodává jako oboulícní úplet z pravé egyptské Mako bavlny. Stejně jako Mako-Satén prochází mercerací.

Fialové jersey povlečení ELISABET - stellaateliers.cz

Fialové damaškové povlečení (bavlněný Mako-Brokát-Damašek)

Milovníci luxusu a elegance budou nadšeni povlečením Mako-Damašek. Je příjemné na dotek a delikátně měkoučké. Jeho velkou výhodou je jeho dlouhotrvající stálost a tvarová konzistence. Stejně jako ostatní tkaniny se vyrábí ze 100% egyptské bavlny. Už naše babičky si damaškové povlečení oblíbily pro jeho hedvábný lesk, pružný a prodyšný materiál a vysokou odolnost. V úpravě Mako-Brokát-Damašek je tkanina obohacena o třpytivý brokát.

Fialové damaškové povlečení NATUR