Elegantní ložní povlečení Estella: Vhodné do každé ložnice

28.06. 2016 10:49 | Interiér

Dopřát si dokonalý spánek v luxusním povlečení je díky široké nabídce velmi jednoduché. Probouzejte se i vy každý den v nádherném, svěžím povlečení, díky kterému budou vaše noci opravdu dokonalé. A navíc vaše ložnice se skutečně stane dokonalým královstvím, které vám bude každý závidět. Nabídka je opravdu široká, ale dnes se budeme zabývat německým ložním povlečením Estella. To už si oblíbili zákazníci po celé Evropě. Vyzkoušejte jeho pohodlí i vy.

Vysoká kvalita luxusního povlečení

Německá společnost Estella nabízí luxusní povlečení pro náročné zákazníky, které zajímá kvalita, a chtějí něco víc, než jen levné kousky, které jsou po pár použitích k nepoznání ba i na vyhození. Společnost se pohybuje na českém trhu více než 20 let a v zahraničí ještě mnohem déle. Značka ESTELLA vešla do povědomí lidí v roce 1979, ale její zakladatelé začali pronikat do tohoto oboru již v roce 1948.

Kvalita povlečení od této značky spočívá zejména v materiálech, které se používají na výrobu jednotlivých přízí. Vždy se používá nejkvalitnější egyptská Mako bavlna, která zaručuje výjimečný produkt, kterého se budete chtít neustále dotýkat.

  • MAKO – BAVLNA je v podstatě obecný název pro bavlnu z Egypta, která má délku vlákna 30 až 34mm. Používá se na výrobu nejjakostnějších bavlnářských tkanin a pletenin.

Estella využívá své letité zkušenosti a z této úžasné a luxusní bavlny vytváří své výrobky, luxusní povlečení. To může být vyrobeno buď z pletené varianty (Mako-Jersey), nebo z tkaných variant (Mako-Satén, švýcarský Premium satén, Mako Batist či Mako damašek).

  • Mako-Satén je hladký a lesklý materiál tkaný atlasovou vazbou. Jedná se o hustou bavlnářskou tkaninu s malou hmotností (120g/m2). Není to polyester, ale 100 % pravá egyptská bavlna. Úžasný materiál, který vás v létě ochladí a v zimě zahřeje, navíc je prodyšný, odolný a dobře odvádí vlhkost. Díky speciálnímu zušlechťovacímu procesu zvaného mercerace, získává látka lesk podobný hedvábí, vyšší pevnost a afinitu k barvivům. Tímto zušlechťovacím procesem prochází i ostatní látky. Více informací o merceraci se dočtete v textu níže.
  • Švýcarský Premium satén je velmi jemný a příjemný materiál na dotek. Je tkán ze 100 % egyptské Mako bavlny, která patří celosvětově k nejkvalitnějším. Díky dlouhým vláknům bavlny je materiál hebký a jemný, navíc i velmi pevný. Nm 100/1 (100 m tohoto vlákna má váhu pouze 1 gram).
  • Mako Jersey značí lehké až středně těžké pleteniny. Jedná se o hladký a mírně členitý povrch, který je splývavý, nemačkavý, trochu roztažný a elastický. Má dlouhou životnost, odolává zatížení a navíc se nemusí žehlit. Nm 100/1. Gramáž příze je 140g/m2. Nejvíce se využívá jako oboulícní úplet.
  • Mako Batist je ideální především pro alergiky. Povlečení je vyrobeno z hustě tkané 100 % egyptské bavlny (plátnová vazba). Díky svému provedení udrží i to nejmenší pírko uvnitř povlaku. Snadno se udržuje, materiál je možné sušit v sušičce a snadno se žehlí. Nm 120/1. V létě ochladí a v zimě zahřeje podobně jako satén.
  • Mako Damašek se vyznačuje měkkostí a tím, že je velmi příjemný na dotek. Do vaší ložnice vám přinese luxus a eleganci. Vyrábí se ze 100 % egyptské bavlny. Jeho velkou výhodou je především stálost materiálu a tvarová konzistentnost. Damaškové povlečení milovaly již naše babičky, a to zejména pro jeho vlastnosti, jako je hedvábný lesk, pružnost a prodyšnost či odolnost.

Všechny Mako materiály splňují mezinárodní certifikaci pro textilie Öko-Tex Standard 100. Jsou zdravotně nezávadné. Tyto příze také prochází procesem mercerace.

  • Mercerace je způsob úpravy textilií z bavlny. Tento zušlechťovací proces vyvinul Angličan John Mercer v polovině 19. století. Na vlákna působí koncentrovaný louh sodný. Díky němu nabobtnají a jejich ledvinovitý průřez se přemění na kruhový. Délka vlákna se sníží o 25 %. Mercerované látky jsou pevnější a zvyšuje se jejich barevná stálost. Více se lesknou a jsou příjemnější na dotyk.

Spěte sladce každý den

luxusním povlečení Estella se budete každý večer těšit do peřin. Ráno se vám nebude chtít vstávat a o víkendech rádi strávíte v posteli o nějakou tu chvilku navíc. A co je skvělé, můžete si tohoto pocitu užívat opravdu mnoho let, díky kvalitě použitých materiálů. 

Povlečení Estella je vkusné a rozmanité. Vyniká moderním provedením, ale je k dostání i pro romantiky či vyznavače tradice. Vylepší celkový vzhled ložnice a krásně do ní zapadne. Přizpůsobí se každému přání zákazníka.

Nakupujte pouze u kvalitních dodavatelů

Estella spolupracuje pouze s kvalitními a spolehlivými partnery.  Ti musejí, stejně jako společnost, dbát především na kvalitu a dlouhou životnost. Luxusní povlečení Estella nabízí český výrobce povlečení Stella Ateliers (www.povlecenistella.cz).

Fotogalerie povlečení Estella

Luxusní ložní povlečení EMIL

Luxusní ložní povlečení Es Vedra

Luxusní ložní povlečení FABIOLA

Luxusní ložní povlečení La Gomera

Luxusní ložní povlečení La Graciosa

Luxusní ložní povlečení La Palma

Luxusní povlečení EDMOND

Povlečení EDUR

Povlečení SAAS-FEE

Povlečení SANDRO