5 maličkostí, které z vašeho domu udělají snadnou kořist pro zloděje

22.09. 2019 12:04 |

Když byste se zlodějů zeptali, jestli je pro ně příjemnější krást v prázdných domech, nebo v domech, kde se zrovna nachází jejich majitelé, až na pár masochistů vám většina sborově odpoví, že rozhodně v prázdných domech. A že vůbec nejpohodovější loupeže jsou v domech majitelů, kteří si užívají dovolenou, nebo jsou na služební cestě. Co všechno vás může prozradit, že už delší dobu nejste doma?

1.  Přetékající schránka

Schránka naplněná až po okraj dopisy a letáky je prvním ukazatelem, že jste už delší dobu mimo domov. Proto je potřeba, postarat se o to, aby v době vaší dovolené nebo služební cesty schránku někdo vybíral. Stejně, jako byste to vždy po příchodu z práce udělali vy. Samozřejmě není nutné vybírat schránku denně. Jednou za tři dny by mělo stačit.

2.  Zaneřáděný chodníček

 Zloději si málokdy vybírají k vybílení domy náhodně. A proto, pokud je váš dům na řadě, vědí, jak se staráte o okolí svého domu. Jestli jste měli v posledních pár týdnech čistý chodníček k hlavním dveřím a najednou jsou na něm listy a suchá tráva, svědčí to o tom, že je váš dům prázdný a tudíž připravený k vykradení.

3.  Džungle místo trávníku

Pokud dbáte o okolí vašeho domu a najednou je tráva do půlky lýtek, dává to zlodějům také jasnou zelenou. Poproste dobrou duši, která k vám čas od času chodí zalévat květiny, ať vám zároveň vybere schránku, zamete chodníček a poseká trávník.

4.  Tma

Znáte scénu z filmu Sám doma, kdy Kevin uspořádal domácí party s loutkami, hlasitou hudbou a spoustou světla? Tak to si jistě vzpomenete, že se „Mokrý banditi“ otočili na kramfleku a v ten večer se krádež nekonala. Tichý a tmavý dům je pro zloděje jako pozvánka k vybílení. Proto je důležité, aby váš dům (hlavně večer) vykazoval známky života. Jak to zařídit? Elektronické zabezpečovací systémy (EZS) zvládnou nejen zabezpečit váš majetek, ale s připojením k domácí síti i ovládat světlo, topení, rádio, televizi i další elektrické spotřebiče. To vše můžete ovládat i na dálku, a tak si kdykoliv rozsvítit, jako byste ani na minutu neopustili dům.

5.  Stažené rolety, zavřené okenice

Pokud nejste rodina upírů, je velmi nepravděpodobné, že budete mít celý den v kuse stažené rolety nebo zavřené okenice. Je potřeba se postarat i o takovéto drobnosti. Automatické rolety zvládne EZS. S okenicemi vám pomohou třeba příbuzní.

Jistě vás napadají i další maličkosti, které zlodějům mohou prozradit vaši delší nepřítomnost. Například vaše auto už týden na stejném místě, žádné odpadky v popelnici, psi zavření většinu dne v kotci atd. Nepodceňujte zabezpečení vašeho domu a poraďte se s protizlodějským týmem v TOP Security. Poradí vám, kde jsou slabá místa vašeho zabezpečení a doporučí perfektní řešení, jak ochránit váš dům, i když nejste doma.

Mohlo by vás zajímat:
Kamerový systém jako efektivní zabezpečení domu
Se zabezpečením domu si poradí bezpečnostní agentura
Efektivní zabezpečení domu = elektronický zabezpečovací systém Jablotron 100

Publikováno v kategorii