Masivní jídelní stůl Fiona – lehkost a elegance velkých rozměrů

05.12. 2016 10:04 | Interiér

Co by byl domov bez jídelního stolu? Zejména pokud jste momentálně ve fázi, kdy zařizujete dům, byt či chalupu, rozhodně vás nemine ani výběr stolu. Jestliže hledáte stylový, nadčasový a kvalitní stůl, který je v duchu přírodního a jednoduchého stylu, pak je právě pro vás masivní jídelní stůl Fiona, který si můžete pořídit od ryze českého výrobce Rott Design, ideální volbou. Nejen že si pořídíte designový kousek, ale zejména vysoce kvalitní stůl z masivního dřeva, který si budou užívat i generace po vás.

Masivní jídelní stůl Fiona

Masivní jídelní stůl Fiona nabízí mnoho. Kromě již zmíněného určitě každá rodina ocení možnost rozkládání, díky čemuž se stane prostorným stolem i pro početnější hostiny. Co se také počítá, je fakt, že je moderně a vkusně navržen a bude okrasou každého interiéru. I když jsou jeho rozměry a pevná konstrukce možná na první pohled mohutné, překvapí vás jeho lehký a decentní vzhled. Samotná deska stolu má sílu 3 cm a na pohledové hraně je zeslabená na 1 cm, čímž napomáhá odlehčení vzhledu.

Celkový vzhled a konstrukce stolu Fiona jsou velmi jednoduché. Rozkládací systém je ukrytý pomocí decentních lubů, které jsou mírně zapuštěny pod deskou. Výsuvný systém pro rozložení stolu je možné aplikovat do stolů od délky 160 cm. Nohy stolu mají rozměr 10x10 cm a najdete je pod deskou v rozích. Při rozložení odjíždí nohy spolu s výsuvnou deskou, nohy tak nikde nepřekáží. Nohy jsou zdobeny nerezovým rámečkem. Kovový rámeček je ovšem volitelný, a pokud si přejete stůl bez něj, lze po domluvě s výrobcem realizovat i tuto možnost. Stůl je vysocký 75 cm, pokud si přejete ovšem stůl vyšší, popřípadě nižší, je příplatek za 10 cm 880 Kč.

Jak se masivní jídelní stůl Fiona vyrábí? Základem všeho je dřevo, které je vybíráno ze tří možností – dub, buk a ořech. Dřeviny je možné dále upravovat bělením, mořením do nejrůznějších barevných odstínů. Jedině ořech je možné mít pouze v přírodní barvě, tedy hnědé.

Kvalita dřevin je zaručena také ověřenými německými a italskými dodavateli, kteří opatřují dřevo certifikátem PEFC. Myšleno je také na přírodu – stromy pocházejí z plně obnovovaných zdrojů ze všech možných koutů Evropy, přirozeně také i z Česka. Pouze ořech je dovážen ze Severní Ameriky.

Masivní jídelní stůl Fiona

Masivní jídelní stůl Fiona

Masivní jídelní stůl Fiona

Masivní jídelní stůl Fiona