Povlečení pro děti – rady a tipy pro jeho výběr

26.07. 2019 10:08 | Interiér

Plánujete nákup nového povlečení pro vaše děti? Máme pro vás několik tipů a rad, jak dětské povlečení vybrat. Nabídka je velmi široká a převažuje zejména ložní prádlo s motivy známých kreslených postaviček.

Dětské povlečení Bauer Baby

Základem je volba vhodné velikosti

Hned na začátku je třeba si vybrat správnou velikost dětského povlečení. V klasických kamenných obchodech i internetových e-shopech se zpravidla můžeme setkat se dvěma velikostmi. Tou první je tzv. povlečení do postýlky, které je určené menším dětem. Jeho velikost je obvykle 135 x 100 cm (nebo 120 x 90 cm) u peřiny a cca 60 x 40 cm u polštáře. Druhou variantou je pak klasické velké povlečení, které má standardní rozměry 140 x 200 cm u peřiny a 70 x 90 cm u polštáře. Výhodou povlečení pro větší děti je i to, že se jedná o klasický rozměr vhodný i pro dospělé – pestrobarevné ložní prádlo s Mickey Mousem, Mimoni nebo Tweetym tak pro sebe bez problémů seženou i dospělí.

Dětské povlečení Stella Baby

Důležitý je i materiál, z něhož je povlečení vyrobeno

Vedle správné velikosti se určitě vyplatí myslet i na kvalitu materiálu, ze kterého je povlečení vyrobeno. Nejčastěji se v obchodech můžeme setkat s egyptskou bavlnou, méně často se pak vyskytují materiály jako je len nebo hedvábí. Chcete-li vašim dětem dopřát skutečně luxusní povlečení z těch nejlepších materiálů, doporučujeme např. bavlněný satén, jersey nebo damašek. Jedná se o nejkvalitnější příze z pravé egyptské bavlny, které jsou jemné, příjemné na dotek a dlouho vydrží. Mají výborné termoregulační schopnosti, jsou savé, prodyšné a nedráždí pokožku.

U dětí jsou oblíbené hlavně kreslené motivy

U menších i větších dětí jsou žádané především věci s kreslenými postavičkami, a tak výběrem barevného povlečení s jejich oblíbenými hrdiny určitě neuděláte chybu. V poslední době jsou hodně populární zejména Mimoni, z dalších filmů a televizních seriálů můžeme jmenovat např. Trolly, prasátko Pepinu nebo klasiku v podobě Mickey Mouse nebo Medvídka Pú. U starších dětí a teenagerů jsou oblíbené např. povlečení s fotbalovými motivy, s americkou nebo britskou vlajkou nebo s fotkami jejich oblíbených zpěvaček a zpěváků. Skvělou volbou je také povlečení s vlastní fotografií.

Dětské povlečení Stella Inovation

Nejširší výběr naleznete v internetových obchodech

Sehnat pěkné dětské povlečení můžete samozřejmě i v běžných obchodech, zejména těch, které se specializují na bytový textil. Mnohem širší výběr ale najdete na internetu, kde v různých e-shopech, aukčních portálech a dalších stránkách naleznete nepřeberné množství ložního prádla pro menší i větší děti. Dobrým pomocníkem při hledání je především vyhledávač Google, ušetřit peníze vám mohou i srovnávací portály, jako je např. Heuréka. Pokud ale vaše děti netrvají na povlečení s kreslenými postavičkami a vám nevadí trochu vyšší cena, doporučujeme obchod společnosti Stella Ateliers, kde si můžete vybrat luxusní povlečení pro děti i teenagery, vyrobené z prvotřídních materiálů. E-shop naleznete na adrese www.stellaateliers.cz.

Mohlo by vás zajímat:
Vybíráme povlečení do studentského pokoje – 10 tipů na luxusní kousky, které jistě zaujmou
Stella Inovation – kolekce luxusního ložního prádla pro teenagery

Publikováno v kategorii ,