Vinylové podlahy Cherokee – vsaďte na kvalitu z USA

30.05. 2017 09:55 | Dům a stavba

Jednou z novinek, které bychom Vám rádi představili, jsou luxusní vinylové podlahy od americké společnosti Cherokee Carpet Industries. Pokud právě přemýšlíte o výběru nové podlahy a chcete zvolit řešení z vinylu s dekorem pravého dřeva, kolekce Authentic Plank by Vás určitě mohla zaujmout.

Vinylové podlahy Cherokee - barkotex.cz

Základní vlastnosti a parametry

Jedná se o vinylové dílce, které svými rozměry a designem věrně napodobují klasická dřevěná prkna. Podlahová krytina tak nebude působit levným dojmem, ale bude vypadat jako opravdová podlaha vyrobená z masivu. Dílce jsou určeny pro plovoucí pokládku a k jejich výhodám patří voděodolné jádro a integrovaná kročejová izolace.

Vinylové podlahy Cherokee z kolekce Authentic Plank mají čtyři vrstvy – nášlapnou, vrchní vinylovou, WPC jádro a IXPE podložku. Horní nášlapná vrstva má tloušťku 0,5mm a je vyrobena z polyuretanu. Povrch podlahy je speciálně upravený proti poškrábání, je odolný vůči vyblednutí i ušpinění a jeho údržba je velmi snadná. Pod nášlapnou je odolná vrchní vinylová vrstva s dynamickou jasností barev a velmi autentickým vzhledem dřevěných prken. Následuje WPC jádro o tloušťce 4,5mm, jehož důležitou vlastností je odolnost vůči vodě a také speciální patentovaný uniclic zámek. Spodní vrstvu podlahy pak tvoří zabudovaná voděodolná IXPE podložka (1,5mm), jež perfektně absorbuje hluk, zakrývá malé nepřesnosti podkladu a přispívá k maximálnímu komfortu při chůzi.

Náš tip: Volně pokládané vinylové dílce LooseLay – až 70m2 za hodinu

Dlouhá záruční doba

Velkou výhodou vinylových podlah Cherokee je také jejich dlouhá záruční doba. U podlah, které se používají v komerčních objektech, je záruka na 10 let, u podlah používaných v domácnostech je pak záruka uváděna od výrobce dokonce jako doživotní. U této značky podlahových krytin tak nemusíte mít obavy, že byste vyhodili peníze za nekvalitní produkt, naopak máte garanci, že Vám bude skutečně dlouho sloužit.

Náš tip: Tkaný vinyl: O třídu lepší vinylová podlaha

Cherokee Carpet Industries

Společnost Cherokee Carpet Industries, která je výrobcem vinylových podlah Authentic Plank, pochází z USA a zaměřuje se na výrobu kvalitních podlahových krytin pro domácí i komerční využití. V jejím portfoliu najdeme především široký výběr koberců, kromě nich ale tato firma vyrábí i několik řad vinylových podlah. Firma byla založena roku 1994, o tři roky později pak převzala společnost Southwind Carpets a začala své výrobky nabízet i v běžných maloobchodních prodejnách. Od roku 2015 se pak její součástí stala i divize Southwind Hard Surface, zaměřená na luxusní podlahy z vinylu.

Náš tip: Vinylové podlahy Victory od americké firmy Centiva

Vinylové podlahy Cherokee - barkotex.cz

Vinylové podlahy Cherokee - barkotex.cz

Vinylové podlahy Cherokee - barkotex.cz

Vinylové podlahy Cherokee - barkotex.cz