Dubové jídelní stoly jsou symbolem dlouhověkosti a odvahy

31.08. 2017 08:38 | Exteriér

Volba dřeva je při výběru masivního jídelního stolu velmi důležitá. Musí se vám nejen líbit jeho unikátní kresba, struktura a barva, ale zároveň vás musí okouzlit svými jedinečnými vlastnosti. Jaké jsou dubové masivní stoly?

Dubové dřevo dodává odvahu

Duby jsou odjakživa symbolem dlouhověkosti, síly a odolnosti. Mohou se dožít i 2 000 let. Říká se, že dubové dřevo podporuje odvahu, životní sílu, zodpovědnost a radost ze života. Poskytuje ochranu slabým a podporuje myšlení a rozhodování. I proto je dubové dřevo perfektní volbou při výběru materiálu na masivní jídelní stůl.

Rozkládací stůl nebo klasika?

Při výběru masivního stolu máte dvě možnosti. Koupit stůl v celku nebo rozkládací jídelní stůl. Ať už zvolíte jeden nebo druhý typ stolu, rozhodně neuděláte chybu. Moderní zpracování masivních jídelních stolů je natolik precizní, že klasický stůl od rozkládacího ani nepoznáte. Systémy rozložení jsou ve stolech tak důmyslně schovány, že o nich budete vědět jen vy.

Krásně je to vidět na rozkládacím jídelním stole Aruba z dílny dřevařských mistrů Rott design.

Masivní jídelní stůl Aruba

Masivní jídelní stůl Aruba - rozložení

Deska rozkládacího stolu Aruba je napojena na „nožní mosty“ a tím pádem se stůl při složení tváří jako klasický jídelní stůl.

Stejně je tomu u rozkládacího jídelního stolu Bea. I zde si mistři z Rott design pohráli s výsuvným systémem, který je do stolu tak precizně ukrytý, že aby někdo věděl, že je stůl rozkládací, musíte mu to říct.

Masivní jídelní stůl Bea

I při rozložení masivního stolu Bea jsou nohy stolu vždy v čele, proto si můžete být jistí, že stůl si udrží svůj tvar po několik desítek let.

Viděli jste někdy rozkládací kulatý stůl? Tak se dobře koukejte. Stůl Ida je v systému rozkládání mazák.

Masivní jídelní stůl Ida

Kulatý rozkládací stůl Ida je určený do menších jídelen a kuchyní. U jeho složené verze se pohodlně nají čtyřčlenná rodina. A na Vánoce už nebude muset půlka rodiny sedět na zemi.

Stoly můžete zakoupit na: www.rottdesign.cz 

Mohlo by vás zajímat:
Jídelní stůl z ořechového dřeva – místo, kde vznikají milionové nápady
Dubový jídelní stůl – nadčasová krása a elegance
Masivní stoly WoodArt Collection - přírodní krása u vás doma