Jídelní stůl z ořechového dřeva – místo, kde vznikají milionové nápady

27.07. 2017 10:45 | Interiér

Ořechové dřevo má prý magické schopnosti. Pomáhá člověku hodit minulost za hlavu a jít si za svým životním snem. Proto by nemělo chybět v bytech všech, kteří chtějí v životě něčeho dosáhnout. Třeba ve formě jídelního stolu, u kterého se rodí nové nápady a velkolepé plány.

Ořechový stůl Antigua

Jídelní stůl z ořechového dřeva válcuje i dubové dřevo

Ořechové dřevo patří do skupiny tzv. sladkých dřev a má nezaměnitelnou kresbu. Vnější část kmene, běl, má šedobílou barvu, někdy se žlutými skvrnami na okraji. Barva jádra je často tmavohnědá s jasným černým oddělením od bělu. Pro svou kresbu je oblíbené nejen u nábytkářů, ale i u výrobců pažeb loveckých pušek. Je mimořádně tvrdé a husté. Svou vysokou trvanlivostí často předčí i dubové dřevo. Každý druh ořechu má jinou kresbu. Ořech evropský se od ořechu amerického liší jak dekorem, tak i barvou. Proto, pokud máte zálusk na ořechový jídelní stůl, nemusíte se spokojit jen s jedním typem zbarvení a kresby, ale můžete si vybírat. Světlá i tmavá varianta ořechu se vám doma bude perfektně vyjímat.

Americký ořech

Evropský ořech

S čím ořech kombinovat?                       

Ořechový dekor můžete velice hezky kombinovat se světlými barvami. Proto je oblíbený na jídelní stoly, kde perfektně padne ke světlým ubrusům a běhounům a světlému nádobí. Kombinovat ho můžete s bílou, slonovou kostí, smetanovou, champagne a to v matné i v lesklé variantě.

Jídelní stůl z ořechového masivu z dílny Rott design

Dekor dřeva je v domácnostech čím dál tím víc oblíbený. Nejen, že zútulňuje prostor a působí velmi elegantně a luxusně, ale dělá z běžného bytu opravdové „doma“. V dílně Rott design nenajdete žádné napodobeniny, ale opravdové masivní kousky klasických i rozkládacích jídelních stolů, které promění nudnou jídelnu v centrum setkávání, smíchu a radosti.

Který typ masivního jídelního stolu od Rott design se hodí do vaší jídelny? Z ořechového dřeva může být totiž každý z jejich dílny.

Ořechový stůl z kolekce WoodArt

Přečtěte si také:
Dubový jídelní stůl – nadčasová krása a elegance
Podle čeho vybrat jídelní stůl do kuchyně?
Masivní stoly WoodArt Collection - přírodní krása u vás doma
Masivní jídelní stůl Fiona – lehkost a elegance velkých rozměrů

Ořechový stůl Beatrice

Ořechový stůl Antigua