Dubový jídelní stůl – nadčasová krása a elegance

29.05. 2017 09:00 | Interiér

Přemýšlíte o tom, jak ozvláštnit kuchyň nebo jídelnu? Milovníky přírodních materiálů jistě nadchne dubový jídelní stůl. Masivní nábytek z dubu se dlouhodobě drží na výsluní zájmu. Snadno zapadne do každého interiéru, proto si jej pořizují jak stoupenci tradičního bydlení, tak i ti, kteří upřednostňují moderní styl.

Dubová kvalita

Dub je ideálním materiálem pro výrobu masivního nábytku. Jeho dřevo je kvalitní, pevné, houževnaté a trvanlivé, což se projevuje i na dlouhodobě udržitelné kráse dubových výrobků. Masivní jídelní stoly z dubu jsou stabilní, neztrácejí lesk, dřevo se nekroutí, ani nepraská. Dub si dobře poradí se suchem i s vodou, proto se používá také k výrobě zahradního nábytku. Tento druh masivu navíc obsahuje jen velmi malé množství suků.

Pro dva i pro velkou rodinu

Dubový stůl si můžete pořídit v pevné nebo v rozkládací podobě. Volba je jen na vás a na vašich potřebách. Pokud se často u stolu scházíte v hojném počtu, zvolte pevný. Jen je pro něj nutné vyhradit dostatečný prostor tak, aby stůl byl lehce přístupný a jeho rozměry vás neomezovaly v pohybu. Jestli větší počet strávníků hostíte jen párkrát do roka, zvažte rozkládací variantu. Ta je stejně stabilní jako pevné stoly, snadno ji ale rozložíte do velikosti, která poslouží i větší rodinné sešlosti.

Pohodová údržba

Postup, jakým dubový stůl udržovat, se liší podle jeho povrchové úpravy. Na výběr je lakování, olejování nebo voskování. Pokud si vyberete olej či vosk, stačí stůl podle potřeby jednou za čas omýt. Vyžaduje-li důkladnější údržbu či chcete-li obnovit jeho původní krásu, naneste speciální olej nebo vosk. Našli jste na povrchu rýhy? I taková nepříjemnost má snadné řešení! Stůl je možné přebrousit, znovu naolejovat a zase vám bude dělat radost. Možnost renovace je velkou předností masivních jídelních stolů. Můžete ji opakovat tolikrát, kolikrát to bude třeba, a zajistit tak dlouhověkost vašeho stolu.

Ozdoba vašeho interiéru

Masivní dubový stůl se okamžitě stane dominantou vaší kuchyně. Předveďte jej světu v celé své kráse. Při pravidelné péči a údržbě bude stále vypadat dokonale. Přesvědčte se o tom v naší fotogalerii.

Náš tip:
Masivní jídelní stůl Fiona – lehkost a elegance velkých rozměrů
Masivní stoly WoodArt Collection - přírodní krása u vás doma

Rozkládací jídelní stůl Hanna - dub - rottdesign.cz

Masivní jídelní stůl Lagoa - dub - rottdesign.cz

Masivní jídelní stůl Varadero - dub - rottdesign.cz

Masivní jídelní stůl Antigua - dub - rottdesign.cz

Masivní jídelní stůl Aruba - dub - rottdesign.cz

Masivní jídelní stůl Aruba Smart - dub - rottdesign.cz

Dubový jídelní stůl Bahamas - dub - rottdesign.cz

Fotogalerie - www.rottdesign.cz