Prosklené dveře dodají interiéru šmrnc

28.04. 2017 09:28 | Interiér

Interiérové dveře se skleněnou výplní nejsou ve vnitřních prostorách bytů, domů, ale ani kanceláří žádnou novinkou. Neustálým vývojem však prochází jejich design, který je v případě této kategorie kritériem číslo jedna. Na rozdíl od dveří vchodových, kde se kromě dobrého vzezření klade největší důraz na bezpečnost a odolnost, se u interiérových mnohem větší důraz klade na design a celkový soulad s ostatním vybavením.

Náš tip: Jak vybrat ty správné interiérové dveře?

Prosklené interiérové dveře Porta Doors

Prosklené interiérové dveře Porta Doors

Mezi přední výrobce prosklených interiérových dveří patří i polská společnost Porta Doors, na jejíž nabídku se podíváme trochu detailněji.

Náš tip: Exteriérové a interiérové dveře Porta Doors

Společnost Porta Doors má své kořeny v sousedním Polsku, a to už od roku 1992. Jedná se o jednoho z nejvýznamnějších výrobců dveří v Evropě, jehož produkty jsou známy především svojí vysokou kvalitou.

Základem dveří je vždy kvalitní a odolná konstrukce z vrstveného dřeva, doplněná o prvky z překližky či dřevotřísky. Výplň křídla pak tvoří nejčastěji „voština“, nebo dutinková dřevotříska. Co se týče povrchové úpravy, můžete vybírat ze tří základních druhů – dýha, laminát a fólie. Všechny tři varianty povrchové úpravy dveří skýtají svá pro i proti, a volba mezi dýhou, laminátem a fólií tak záleží čistě na preferencích a finančních možnostech každého zákazníka.

Milovníci přírodních materiálů bezpochyby sáhnou po dýhovaném povrchu, který může být z ořechu, javoru či dubu. Velice pěkné na pohled a zároveň kvalitní řešení však představují i imitace, a to ať už ty z laminátu, anebo fólie. Umělé povrhy jsou vysoce odolné a dokonale imitují nejrůznější dřeviny.  Vybrat si můžete například imitaci ořechu, buku, dubu, třešně, borovice, akátu… a to v nejrůznějších odstínech.

TIP: Soukromý a elegance - dýhované interiérové dveře Porta Doors

Aby vnitřek domácnosti působil kompaktně a útulně, doporučujeme najednou s dveřmi samotnými pořídit i obložku kovové zárubně, kterou tak můžete sladit jednak do stejného dekoru, a jednak do stejné povrchové úpravy.

Bez ohledu na variantu pak můžete vybírat z rozsáhlého spektra barevných provedení a typů skleněné výplně. Ta může být kompletně neprůhledná, matná, jemným způsobem zbarvená či úplně čirá. Skla mohou být hladká nebo zvrásněná (neboli činčila) - v jednolité nebo rámečkové variantě. Speciální možností je poté zabudování zrcadla, čímž dodáte dveřím další zajímavou funkci a interiér v pozitivním slova smyslu ozvláštníte. Opět v tomto případě platí – volba záleží pouze na vás.

Kde koupit prosklené interiérové dveře Porta?

Když byla řeč o 25 lety prověřené značce Porta Doors, lze s klidným srdcem doporučit nákup interiérových prosklených dveří právě od tohoto výrobce. V každém případě však platí, že pokud si nevíte s výběrem interiérových dveří rady, nestyďte se obrátit na specializovaného prodejce, který vám rád a zdarma s výběrem ideálního řešení pro váš útulný domov pomůže. Doporučit můžeme například společnost Plancher, s.r.o., na jejíž nabídku se můžete podívat na stránkách www.plancher.cz. V případ zájmu se společnost postará i o jejich instalaci. Interiérové dveře Porta Doors Vám může dodat za stejnou cenu i jako posuvné, a to jak podél zdi, tak do pouzdra.

Fotogalerie pro inspiraci

Prosklené interiérové dveře Porta Doors

Prosklené interiérové dveře Porta Doors

Prosklené interiérové dveře Porta Doors

Prosklené interiérové dveře Porta Doors

Prosklené interiérové dveře Porta Doors