Soukromý a elegance - dýhované interiérové dveře Porta

31.08. 2016 12:41 | Exteriér

Výběr interiérových dveří provází spousta aspektů, kterým je třeba při rozhodování přiřadit určitou váhu. Není jedno, jaký si zvolíte materiál, velikost, vzor či barevný odstín. Pokud se aktuálně nacházíte uprostřed či na začátku rozhodovacího procesu, situaci vám zlehčíme představením dýhovaných interiérových dveří Porta, jejich vlastností, výhod a využití.

Dýhované interiérové dveře Porta - www.plancher.cz

Proč si vybrat interiérové dveře s dýhovaným povrchem?

Dýhované interiérové dveře ocení zejména ti, kteří lpí na přírodních materiálech. Jedná se totiž o velmi vyrovnanou alternativu k celomasivním dřevěným dveřím, které nejsou vůbec levné. Dýhované dveře zachovávají přirozenou strukturu dřeva, i když nejsou celé z požadovaného masivu.

Zároveň se pyšní stabilní konstrukcí, která vylučuje jakoukoliv deformaci dveří, například v podobně kroucení, působením času. Říká se, že dýha je barevně nestálá. Interiérové dveře Porta jsou barevně stálé, díky namoření ekologickým lakem a následnému tvrzení UV technologií. Skvěle se hodí do suchých interiérových prostor, vykazují totiž nižší odolnost vůči vlhku a častým změnám teploty. Ovšem i této menší nevýhodě se dá do jisté míry předcházet a to za použití speciální povrchové úpravy. 

Dýhované interiérové dveře Porta - www.plancher.cz

Z čeho se dýhované dveře vyrábějí?

Základem dýhovaných dveří je dřevěný rám. Používá se na něj výhradně jehličnanů, typicky smrku či borovice. Výplň rámu se poté řeší dřevotřískou či voštinou. Samotnou dýhu, která dává název tomuto typu dveří, nalezneme až na nejsvrchnější vrstvě. Nosným materiálem pro ni je MDF tabule nebo HDF deska. Zajímavý je způsob, kterým se dýha získává; ze stromů se odkrajují nebo odloupávají různě široké pláty (0,1 – 5 mm). Ty se poté nanáší speciální technologií na již zhotovený rám s výplní.

Dýhované dveře Porta

Interiérové dveře s dýhovaným povrchem Porta pochází od společnosti KMI Poland. Na výběr je ze dvou typů, dle druhu dýhy.

Select

Dýhované dveře Select jsou velmi kvalitním výrobkem, dýha na jejich použití se vybírá pečlivě s co největší kvalitou. Jejich dominantou je interesantní paleta barev a stálá opakovatelnost kresby. Svým jedinečným vzhledem tak skvěle zapadnou do jakéhokoliv moderního interiéru.

Standard

Dveře ze série Standard jsou typické především svojí věrohodností. Obsahují totiž na svém povrchu vystupující části a nijak neskrývají nedokonalosti svého původního materiálu. Nemůže tak být pochyb o tom, že se jedná vskutku o přírodní materiál. Ocení jej tedy zejména milovníci přírody a všichni, kteří hledají originální a rozmanitý výrobek.

Dýhované interiérové dveře Porta Select - www.plancher.cz

Příkladem dýhovaných dveří z kolekce Standard jsou interiérové dveře PORTA CLASIC. Za cenu od 5 200 Kč dostanete v případě jejich výběru borovicový rám s výplní v podobě dutinkové dřevotřísky. Pevnost těmto dveřím dodává vnitřní výztuž z překližky. Podkladová vrstva pod dýhování je tvořena HDF deskou. Dveře existují v otočné i posuvné variantě a to za stejnou cenu.

Dýhované interiérové dveře Porta Clasic - www.plancher.cz

Dýhované interiérové dveře Porta si můžete prohlédnout či rovnou zakoupit na www.plancher.cz.